Refugiații ucraineni din 10 țări europene, printre care și România, invitați să spună cum au fost tratați în UE
Refugiaţi ucraineni din zece ţări europene, printre care şi România, sunt invitaţi să răspundă la un chestionar online prin care autoritățile europene încearcă să afle cum au fost tratați de statele UE în care au solicitat protecție.
Scopul studiului lansat marţi de Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene este de a vedea ce se poate îmbunătăţi în felul în care sunt primiţi refugiații, în condiţiile în care milioane de oameni au fost forţaţi să părăsească Ucraina din cauza războiului declanşat de Rusia.
Persoanele vizate sunt atât adulți – cu precădere femei – cât și adolescenți, cu vârste cuprinse între 16-17 ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Întrebările acoperă subiecte legate de muncă, educație, cazare și asistență sanitară. Chestionarul include, de asemenea, întrebări legate de învățarea limbii țării gazdă, integrare, experiențe de discriminare și rasism. Chestionarul poate fi completat în trei limbi: ucraineană, engleză sau rusia.
Sondajul, care se va încheia în septembrie, se desfăşoară în 10 state: Bulgaria, Cehia, Estonia, Germania, Italia, Polonia, România, Slovacia, Spania şi Ungaria.
Rezultatele vor fi făcute publice în 2023 și vor sta la baza recomandărilor pe care le va face FRA Uniunii Europene şi statelor membre pentru a-şi îmbunătăţi acţiunile de sprijin pentru persoanele strămutate.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Ucraina, refugiati, razboi in ucraina,
Dată publicare:
23-08-2022 14:02