Redactia unui ziar local suedez a fost evacuata in urma unei amenintari cu bomba. Ce au descoperit genistii

Dată publicare: 08-03-2015 13:37
Dată actualizare: 11-03-2015 07:11


bomba

Redactia unui ziar local suedez a fost evacuata sambata seara, in urma unei amenintari anonime cu bomba, primita pe e-mail, relateaza site-ul TheLocal.se.

Mesajul de amenintare, care afirma ca un atac este planuit impotriva redactiei ziarului local din orasul Nykoping, a fost primit sambata seara, in jurul orei 21.30 (22.30, ora Romaniei), informeaza Mediafax.

E-mailul continea o serie de cerinte privind relatarile ziarului pe tema unui atac cu bomba comis intr-un apartament din oras la 2 martie, in care au fost ucise doua persoane. Daca cerintele nu sunt indeplinite, redactia publicatiei va fi bombardata, avertiza autorul mesajului.

Echipele de genisti din cadrul politiei au sosit la sediul ziarului in jurul orei 2.00 (3.00, ora Romaniei) si au lucrat pana la ora 5.00 (6.00, ora Romaniei) pentru a securiza cladirea. Politia a anuntat ca nu s-a descoperit nimic suspect.

"Vom continua monitorizarea cladirii pana la noi informatii", a declarat duminica Mikael Ericson, din cadrul politiei din Sormland, pentru agentia de presa TT. Un barbat a fost arestat vineri sub suspiciunea ca a comis atacul cu bomba dintr-un apartament situat in cartierul Brandkarr din Nykoping, la 2 martie. Doi barbati in varsta de 27 de ani au murit in explozie.

Barbatul arestat a recunoscut ca le cunostea pe cele doua victime, dar a negat ca ar avea vreo legatura cu atacul.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO