Profesor la Universitatea din Oxford: Copiii nu sunt imuni la Covid 19, posibilitatea de infecție este aceeași ca la adulți

Ultima actualizare: 01-04-2020 20:55
coronavirus
Getty

Dovezile de până acum sugerează că tinerii sunt mai puțin vulnerabili la efectele coronavirusului, dar cu toate acestea pot fi infectați, transmite BBC.

Există multe dezbateri despre credibilitatea unui tweet recent postat de antreprenorul Elon Musk, care sugerează că tinerii sunt imuni la coronavirus. Până în prezent, povestea a fost că, deși coronavirusul poate provoca boli grave sau chiar fatale la vârstnici, rezultatele în ceea ce privește copiii sunt liniștitoare.

Cu toate acestea, au existat câteva rapoarte îngrijorătoare, privind evoluția virusului la tineri. Acestea, împreună cu închiderile școlilor, măsură implementată săptămâna trecută în multe țări din lume, pe lângă măsuri stricte de distanțare socială, i-au făcut pe mulți părinți să se îngrijoreze de efectul pe care l-ar putea avea virusul asupra copiilor lor.

Copiii pot fi infectați cu coronavirus?

 

Răspunsul este categoric: Da!. La fel ca în cazul adulților, copiii expuși la coronavirus pot fi infectați cu acesta și pot prezinta semne de Covid-19. „La începutul pandemiei, s-a crezut că copiii nu se infectează cu coronavirus, dar acum este clar că posibilitatea de infecție la copii este aceeași ca la adulți”, explică Andrew Pollard, profesor de infecție pediatrică și imunitate la Universitatea din Oxford. „Doar că atunci când apare infecția au simptome mult mai ușoare”, transmite BBC

Datele de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat că copiii sub 19 ani au reprezentat 2% din totalul de 72.314 cazuri Covid-19 înregistrate până pe 20 februarie, în timp ce studiul realizat în SUA care a cuprins 508 pacienți, nu a raportat niciun caz de mortalitate în rândul copiilor.

„S-ar putea ca virusul să afecteze în mod preferențial adulții în acest moment, deoarece acesta se transmitea la locului de muncă, dar și în timpul călătoriilor”, spune Sanjay Patel, consultant pentru boli infecțioase pediatrice la Southampton Children’s Hospital. „Acum că adulții petrec mai mult timp cu copiii lor, am putea observa o creștere a infecției la copii, sau nu”.

În general, tendințele globale par să sugereze că tinerii sunt mai puțin susceptibili să fie infectați decât adulții, în special adulții în vârstă, dar este foarte posibil ca datele să fie eronate, deoarece în unele țări, testarea este oferită doar celor care apar la spital cu simptome severe de Covid-19, dintre care foarte puțini sunt copii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!