Profesor la Universitatea din Oxford: Copiii nu sunt imuni la Covid 19, posibilitatea de infecție este aceeași ca la adulți

01-04-2020 20:49


coronavirus

Dovezile de până acum sugerează că tinerii sunt mai puțin vulnerabili la efectele coronavirusului, dar cu toate acestea pot fi infectați, transmite BBC.

Există multe dezbateri despre credibilitatea unui tweet recent postat de antreprenorul Elon Musk, care sugerează că tinerii sunt imuni la coronavirus. Până în prezent, povestea a fost că, deși coronavirusul poate provoca boli grave sau chiar fatale la vârstnici, rezultatele în ceea ce privește copiii sunt liniștitoare.

Cu toate acestea, au existat câteva rapoarte îngrijorătoare, privind evoluția virusului la tineri. Acestea, împreună cu închiderile școlilor, măsură implementată săptămâna trecută în multe țări din lume, pe lângă măsuri stricte de distanțare socială, i-au făcut pe mulți părinți să se îngrijoreze de efectul pe care l-ar putea avea virusul asupra copiilor lor.

Copiii pot fi infectați cu coronavirus?

 

Răspunsul este categoric: Da!. La fel ca în cazul adulților, copiii expuși la coronavirus pot fi infectați cu acesta și pot prezinta semne de Covid-19. „La începutul pandemiei, s-a crezut că copiii nu se infectează cu coronavirus, dar acum este clar că posibilitatea de infecție la copii este aceeași ca la adulți”, explică Andrew Pollard, profesor de infecție pediatrică și imunitate la Universitatea din Oxford. „Doar că atunci când apare infecția au simptome mult mai ușoare”, transmite BBC

Datele de la Centrul Chinez pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat că copiii sub 19 ani au reprezentat 2% din totalul de 72.314 cazuri Covid-19 înregistrate până pe 20 februarie, în timp ce studiul realizat în SUA care a cuprins 508 pacienți, nu a raportat niciun caz de mortalitate în rândul copiilor.

„S-ar putea ca virusul să afecteze în mod preferențial adulții în acest moment, deoarece acesta se transmitea la locului de muncă, dar și în timpul călătoriilor”, spune Sanjay Patel, consultant pentru boli infecțioase pediatrice la Southampton Children’s Hospital. „Acum că adulții petrec mai mult timp cu copiii lor, am putea observa o creștere a infecției la copii, sau nu”.

În general, tendințele globale par să sugereze că tinerii sunt mai puțin susceptibili să fie infectați decât adulții, în special adulții în vârstă, dar este foarte posibil ca datele să fie eronate, deoarece în unele țări, testarea este oferită doar celor care apar la spital cu simptome severe de Covid-19, dintre care foarte puțini sunt copii.

 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO