Prințul Charles le cere britanicilor să iasă pe câmp și să ajute fermierii să strângă recolta în timp pandemiei

Ultima actualizare: 19-05-2020 18:05
Prințul Charles le cere britanicilor să iasă pe câmp și să ajute fermierii să strângă recolta
Getty

Prinţul Charles le-a cerut marţi britanicilor să iasă pe câmp şi să ajute fermierii să strângă recoltele în timpul pandemiei de Covid-19.

 

”Hrana nu apare ca prin minune, totul începe cu incredibilii noştri fermieri şi cultivator”, a declarat Charles, în vârstă de 71 de ani, într-un mesaj video postat marţi pe Instagram.

”Nu mă îndoiesc că munca va fi neatrăgătoare şi, uneori, va reprezenta o provocare”, a adăugat Charles, care se ocupă de grădinărit, în mesajul înregistrat în grădina sa de legume de la locuinţa din Birkhall, Scoţia.

Prin comentariile sale, moştenitorul tronului britanic susţine ”Pick for Britain”, o iniţiativă comună a guvernului şi a sectorului agricol pentru mobilizarea unui număr mai mare de muncitori în timpul pandemiei.

 

Studenții sunt cei mai încurajați

 

Studenţii sunt printre cei încurajaţi să ajute la completarea golului rămas de muncitorii imigranţi care acum nu pot intra în Marea Britanie, existând riscul ca fructele şi legumele neculese să putrezească pe câmpuri.

Brexit-ul a agravat şi mai mult situaţia. Mulţi muncitori în agricultură, în special cei din Europa de Est, au părăsit Marea Britanie după ce ţara a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO