Printesa saudita Sara, nepoata fondatorului natiunii, a cerut azil politic in Anglia

Ultima actualizare: 06-11-2012 23:04
Printesa Sara

O printesa saudita, nepoata fondatorului natiunii, cere azil politic in Marea Britanie, pe motiv ca ii este teama ca va fi persecutata de membrii familiei sale.

Printesa Sara bint Talal bin Abdulaziz Al Saud, cunoscuta in tara ei si sub numele de Printesa “Barbie”, pentru ca a fost o rasfatata toata viata ei, a spus ca a depus cereri de azil politic si pentru cele patru fiice ale ei.

Cu regret profund si pentru ca nu mai am de ales, am solicitat in scris autoritatilor britanice, pentru mine si copiii mei, azil politic. Reputatia mea a fost murdarita in mass media, dupa o campanie de defaimare nefondata si rau intentionata. Ani de zile am suferit in tacere, in timp ce am incercat sa rezolv situatia cu demnitate si prin cai normale, fara publicitate”, a spus intr-o declaratie Printesa Sara.

Printesa divortata traieste actualmente la Londra, unde s-a mutat in 2007.

Este prima data cand un membru important al familiei conducatoare face o astfel de solicitare.

Sara, 38 de ani, crede ca oficialii sauditi au planuit sa o rapeasca si sa o duca inapoi la Riyadh, pentru a o supune “unei campanii bine orchestrate de persecutie”.

Am fost abuzata psihic”, a declarat printesa pentru presa britanica. “Ma acuza acuza ca m-am intors impotriva lor. Sunt foarte speriata acum”, a mai spus Sara.

Pasaportul ei a expirat la doi ani dupa ce a ajuns in Marea Britanie, iar acum risca sa fie deportata, pentru ca si viza ei a expirat.

Autoritatile britanice analizeaza acum cererea de azil pentru a stabili daca este justificata si daca, in cazul unui raspuns pozitiv, nu s-ar declansa un conflict diplomatic.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO