Obama: "Suntem alaturi de aliatii nostri din NATO". Presedintele american a anuntat noi sanctiuni pentru Rusia

Ultima actualizare: 20-03-2014 00:28

Presedintele Obama a sustinut o declaratie de presa, la Casa Alba, pe tema conflictului din Ucraina. Liderul american a anuntat ca va impune noi sanctiuni Rusiei.

"Viitorul Ucrainei trebuie sa fie hotarat de cetatenii ucraineni, asa decizia Rusiei de a trimite trupe in Crimeea a atras condamnarea internationala", a declarat presedintele Obama.

Referendumul din Crimeea a fost o incalcare a Constituiei ucrainene si a legii internationale, a sustinut presedintele american, motiv pentru care a decis impunerea de "sanctiuni asupra indivizilor vinovati pentru situatia din Ucraina"

Statele Unite sunt pregatite sa adopte sanctiuni suplimentare in urma anexarii Crimeei de catre Rusia, a declarat luni presedintele Barack Obama, care a apreciat ca o solutie diplomatica este posibila in continuare, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Saptamana urmatoare, presedintele american va calatori in Europa, pentru a se intalni cu aliatii europeni, si pentru a transmite mesajul ca Statele Unite  sunt gata sa-si indeplineasca atributiile care ii revin ca stat membru al NATO.

"Vom ramane fermi in sprijinirea autoritatilor ucrainene. Vom oferi sprijin economic, pentru a imbunatati vietile ucrainenilor", si-a incheiat Obama declaratia.

 Luni, Casa Alba a anuntat ca va impune sanctiuni impotriva mai multor oficiali rusi si ucraineni, implicati in secesiunea peninsulei Crimeea.

De asemenea, si Trezoeria Americana a anuntat ca va sanctiona mai multi oficiali din Rusia si Ucraina, printre care se numara Viktor Ianukovici si Dmitri Rogozin, prim-vicepremierul Federatiei Ruse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO