Avertisment al Lituaniei cu privire la Rusia: Moscova a inceput prima faza a razboiului cu Vestul


Ultimul update: Duminica 08 Martie 2015 10:41
Data publicarii: Sambata 07 Martie 2015 10:14
Categorie: Stiri externe

Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, spune ca tara sa se afla deja sub atacul Rusiei.

Dalia Grybauskaite a declarat pentru BBC ca Lituania se confrunta cu propaganda si atacurile cibernetice lansate de Moscova si este gata sa se apere cu orice pret. Drept urmare, armata va redeveni obligatorie, in raspuns fata de amenintarile din regiune, arata oficialul.

Grybauskaite a mai spus ca tara sa trebuie sa fie capabila sa se apere singura, precizand ca la frontiera cu Rusia au existat "amenintari si exercitii aproape in fiecare zi".

"Ne aflam deja la frontiera, iar prima faza a confruntarii are loc. Prin acest lucru inteleg bombardament informational, propaganda si atacuri cibernetice. Prin urmare, suntem deja atacati. Nimeni nu stie daca se va ajunge la o confruntare conventionala, dar deja trebuie sa ne aparam in fata acestui comportament agresiv. (...) Este un mesaj ca nu ne vom da batuti si ca ne vom apara", a spus Dalia Grybauskaite.

Avertismentele presedintelui Lituaniei au loc in contextul in care autoritatile de la Vilnius au dispus recent reintroducerea serviciului militar obligatoriu. oficiali guvernamentali. Confirmand parca cele mai negre temeri, presedintele rus Vladimir Putin a dispus vineri semnarea unui Acord de alianta si integrare cu republica separatista Osetia de Sud, a carei independenta a fost recunoscuta de Moscova dupa conflictul ruso-georgian din 2008.

Un acord similar a fost semnat anul trecut cu Abhazia, cealalta republica separatista georgiana, gest calificat de Georgia drept anexare. Presedintele rus Vladimir Putin a dispus vineri semnarea unui Acord de alianta si integrare cu republica separatista Osetia de Sud, a carei independenta a fost recunoscuta de Moscova dupa conflictul ruso-georgian din 2008.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO