Prabusirea aeronavei EgyptAir. Ipotezele unui expert in aviatie: "Ne gandim la un atentat cu bomba sau kamikaze"

Ultima actualizare: 22-05-2016 07:09
avion

Jean-Paul Troadec, fostul director al Biroului de Investigatii si Analiza a Securitatii Aeriene din Franta a explicat pentru Radio France 1 ca cel mai probabil cauza prabusirii avionului EgyptAir este un "atac terorist".

Zborul MS804, al companiei EgyptAir, prabusit in Marea Mediterana, potrivit oficialilor greci, este foarte probabil legat de un atac terorist sustine Jean-Paul Troadec, "Ne gandim serios la un atentat cu bomba sau kamikaze. Ipoteza unui accident tehnic, pe conditii meteo bune, este la fel de posibila" a declarat Jean-Paul Troadec, citat de Europe 1. In acest caz, atat premierul francez cat si cel egiptean au declarat ca NU exclud nicio teorie cu privire la cauzele tragediei.

In urma cu trei ani, avionul, un Airbus A320, a efectuat o aterizare de urgenta, in timpul unui zbor de la Cairo la Istanbul. Conditiile meteo deasupra Marii Mediterane erau favorabile zborului si nu se inregistrau fenomene care ar fi putut sa puna in pericol cursele aeriene in momentul in care un avion EgyptAir a disparut de pe radare deasupra Marii Mediterane, in drum spre Cairo, relateaza Airlive.net.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO