Polițiștii din Bangladesh au înlocuit antrenamentele fizice dure cu yoga

Dată publicare: 03-07-2020 08:32
Dată actualizare: 03-07-2020 09:57


Polițiștii din Bangladesh au înlocuit antrenamentele fizice dure cu... yoga. Este metoda lor de a combate stresul provocat de pandemia de coronavirus.

Oamenii legii sunt printre cei mai expuși în fața nemilosului virus. Peste 10.000 dintre ei au fost infectați cu SARS-CoV-2.

Exercițiile de stretching specifice acestui sport, combinate cu tehnici de respirație, îi ajută să-și mențină un tonus sănătos pe fondul pandemiei de coronavirus.

Deși yoga nu are puteri speciale pentru a-i împiedica pe oameni să contracteze virusul COVID-19, ajută din plin la combaterea stresului.

Rajon Kumar Saha, comisar adjunct: „COVID-19 a declanşat probleme psihice importante în bresla noastră. Scopul practicării acestui sport este să le combată. Este un exerciţiu pentru minte. Am luat această iniţiativă pentru a reduce din presiunea asupra psihicului”.

Peste 40 de polițiști au murit după ce au fost infectați cu Sars-Cov-2.

Mohammed Robiul Islam, polițist din Dhaka, care s-a vindecat de Covid-19: „Coronavirusul s-a răspândit foarte mult în rândul poliţiei, ceea ce nu s-a întîmplat în niciul alt domeniu esenţial. Motivul este, cred, că procedurile şi metodele meseriei noastre implică apropierea de oameni pentru a fi în slujba lor”.

Numărul cazurilor a continuat să crească în rândul ofițerilor și după ce autoritățile au dat undă verde măsurilor de relaxare. Spitalul Central al Poliţiei din Dhaka, rezervat în exclusivitate oamenilor legii şi rudelor acestora, este încă plin. Administratorul instituției spune că cea mai mare provocare pentru personal a fost să le ofere sprijin psihologic celor depistați pozitiv. Așa că, după ce se fac bine și revin la serviciu, yoga vine în completarea programului de recuperare.


VIDEO PROTVPLUS.RO