Politia din Mali a arestat 2 suspecti in legatura cu atacul de la Radisson. Un detaliu de la locul faptei i-a dat de gol

Ultima actualizare: 30-11-2015 07:10
atac mali

Politia din Mali a arestat joi doi barbati suspectati ca ar avea legaturi cu atentatele de la hotelul Radisson Blu, din capitala Bamako, de saptamana trecuta, relateaza CNN.

Cei doi au fost gasiti datorita unui telefon mobil ratacit la locul atentatelor si sunt banuiti ca i-ar fi ajutat pe teroristi sa puna la cale atentatul in care 19 persoane au murit.

Suspectii, care au in jur de 30 de ani, au fost gasiti de politisti la marginea orasului Bamako. Autoritatile nu au precizat exact care a fost rolul lor in organizarea atacului terorist revendicat de o grupare afiliata Al-Qaida.

Radisson Blu a fost atacat in dimineata zilei de 20 noiembrie de oameni inarmati care au luat ostatici in jur de 150 de clienti si angajati. Fortele maliene, sprijinite de cele franceze si americane si de agenti ai ONU, au intervenit si au eliberat 133 de persoane, potrivit ministrului securitatii interne din Mali.

Un numar de 20 de persoane (14 straini si sase malieni, printre care si un jandarm) au murit in atac, in care si-au pierdut viata si cei doi atacatori, potrivit ultimului bilant al autoritatilor din Mali, care precizeaza ca exista si noua raniti. Printre raniti se afla 'trei politisti si doi jandarmi', dar niciunul nu este in pericol, a declarat joi ministrul malian al sanatatii, col. Salif Traoré, in cadrul unei interventii in Adunarea Nationala.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO