Planurile de Craciun a zeci de europeni, "inzapezite" de vremea rea

21-12-2009 00:00


Iarna a inghetat planurile de sarbatori pentru foarte multi europeni care isi cumparasera bilete de transport fara sa anticipeze ca vremea le va fi de potrivnica.

 Zapada si viscolul ii tin in aeroporturi unde anunturile despre cursele anulate sau amanate nu mai contenesc. Cat despre zecile de mii de oameni afectati de paralizarea traficului Euro-star, putini dintre ei mai spera intr-un miracol de Craciun dupa mai bine de 70 de ore petrecute in gari.

Pentru a patra zi la rand, trenurile Eurostar au ramas in gari. Faptul ca autoritatile au comandat o ancheta unor experti independenti nu-i consoleaza pe cei 80.000 de oameni captivi de o parte ori alta a Canalului Minecii.

Responsabilii companiei incearca sa rezolve problema care a provocat cosmarul din noaptea de vineri spre sambata, cand 2000 de oameni din cinci garnituri neincalzite au ramas blocati in tunelul de sub Canalul Manecii.

Presa britanica a pus astazi paie pe foc relatand ca dintre toti sinistratii doar pentru fotomodelul Claudia Schiffer s-a putut organiza o evacuare de urgenta.

Pe de alta parte, traficul pe multe aeroporturi europene este serios perturbat de zile intregi. Personalul aerogarilor din Paris, Dusseldorf, Bruxelles sau chiar Frankfurt au de furca atat cu degivrarea aerobnavelor, cat si cu indepartarea zapezii de pe piste.

Si macar daca iarna s-ar multumi cu bulversarea transporturilor! In Polonia, nu mai putin de 42 de oameni au murit in ultimele zile din cauza frigului. Mii de sarmani au fost chemati la o mare supa populara in Cracovia.

Nici macar rusilor nu le vine usor sa se resemneze cu urgia iernii.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO