Pilotii de la Lufthansa intra marti in greva, a 13-a in 18 luni. Zborurile care vor fi afectate

Ultima actualizare: 10-09-2015 01:01
lufthansa - getty

Sindicatul pilotilor din Germania, Vereinigung Cockpit, aflat in conflict deschis cu conducerea grupului aerian Lufthansa de mai mult de un an, a anuntat o noua greva pentru marti.

Greva va viza zborurile Lufthansa de cursa lunga cu plecare din Germania si transportul de marfa, informeaza luni AFP, preluat de Agerpres. Greva, a 13-a in 18 luni, incepe la 08:00 (06:00 GMT) si se va incheia la miezul noptii (22:00 GMT).

Vereinigung Cockpit si Lufthansa se afla intr-un conflict fara precedent care vizeaza, intre altele, si conditiile de pensionare a pilotilor. Pe fondul negocierilor extrem de tensionate, sindicatul a indemnat la greve, in special in lunile de iarna 2014-2015.

Ultimele intreruperi de munca dateaza din martie anul trecut. Dupa prabusirea unui avion al Germanwings, companie low-cost a grupului Lufthansa, in Alpii francezi, la sfarsitul lui martie, Vereinigung Cockpit si-a suspendat grevele, iar negocierile cu conducerea au fost reluate in ultimele luni.

Sindicatul explica, intr-un comunicat, ca a facut numeroase concesii, insa fara a ajunge la o intelegere cu conducerea. Vereinigung Cockpit acuza Lufthansa ca vrea sa 'distruga structurile sociale' din interiorul grupului si sa 'slabeasca sindicatul'.

Pentru a face fata concurentei din domeniul companiilor low-cost, Lufthansa, care controleaza intre altele compania cu acelasi nume, dar si Germanwings, Swiss si Austrian Airlines, a trecut la o vasta reorganizare avand drept obiectiv transferarea legaturilor sale nationale si cursele pe distanta medie catre filiala sa low-cost Germanwings.

Unii membri ai personalului companiei vad in aceasta masura o amenintare la adresa statutului si remunerarii lor.

In timpul grevelor precedente, Lufthansa, primul grup aerian european, a reusit sa atenueze efectele la adresa pasagerilor si sa evite haosul prin prevenirea clientilor, delegand zborurile pilotilor care ocupa alte functii in cadrul companiei si cooperand strans cu operatorul de cale ferata Deutsche Bahn.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO