Pierderi de miliarde de euro pentru stațiunile din nordul Italiei. Măsurile guvernului i-au adus pe localnici la sapă de lemn

07-02-2021 08:30


Primele doze de vaccin Oxford - AstraZeneca au început să sosească încă de sâmbătă în statele Uniunii Europene.

Aproape 250.000 de doze au ajuns în Italia, iar în Franța - 274.000. Cu acest ser vor fi imunizați medicii și personalul din spitale.

Nu sunt vești bune peste tot, însă. Olanda a depășit un milion de cazuri de coronavirus, în timp ce Grecia a extins restricțiile de circulație în regiunea Atenei, cel puțin până la jumătatea lunii. În acest timp, criza economică devine tot mai profundă.

În Nordul Italiei, au bătut clopotele simultan în peste peste 100 de localități. E un semnal de alarmă al localnicilor care trăiau din turism până anul trecut. Măsurile guvernului, impuse de pandemie, i-au adus la sapă de lemn.

Marco Di Marco, Rivista Sciare: „Pagubele sunt uriașe, vorbim despre 12-13 miliarde de euro în venituri pierdute de întregul sector, ceea ce include angajații stațiunilor de schi, hotelurile, restaurantele, instructorii și școlile de schi.”

Primarii au recunoscut că pandemia e departe de a fi trecut, dar au cerut redeschiderea stațiunilor, motivând că oamenii vor respecta regulile.

Roberto Volpato, primar Bormio: „Suntem cu toții conștienți de situația foarte serioasă prin care trece întreaga lume, dar suntem la fel de responsabili și conștienți că, purtându-ne cu grijă, putem rezolva problema noastră.”

Stațiunile de schi din nordul Italiei ar trebui să se deschidă pe 15 februarie, dar carantina impusă de unele regiuni ar duce la reînchiderea lor, fără preaviz.

Pe de altă parte, în Atena, străzile erau pustii sâmbătă seară, după ce autoritățile elene au extins carantina în Attica și în alte două regiuni. Până pe 15 februarie, circulația pe străzile capitalei grecești e restricționată între orele 6 seara și 5 dimineața.

Olanda a depășit sâmbătă pragul de un milion de cazuri confirmate de COVID, potrivit Institutului Olandez pentru Sănătate publică. Cel mai recent bilanț la 24 de ore indică peste 4.000 de noi infectări.

În Marea Britanie, localnicii dintr-un orășel din centrul Angliei au format cozi la centrul de testare instalat în parcarea unui pub. În localitate au fost identificați mai mulți bolnavi infectați cu tulpina sud-africană a SARS-CoV-2.

Peste Atlantic, în Rio de Janeiro, autoritățile au deschis un centru drive-thru de vaccinare în celebrul Sambodrom, punctul central al Carnavalului de la Rio și locul unde, peste doar câteva zile, ar fi trebuit să înceapă festivitățile. Persoanele în vârstă au avut prioritate la vaccinare.

În Rio de Janeiro au murit până acum peste 17.600 de persoane de COVID, cel mai ridicat bilanț din întreaga Brazilie.


VIDEO PROTVPLUS.RO