Peste 170 de detinuti au evadat dintr-o inchisoare, in Haiti, in urma unei revolte. Multi dintre ei sunt inarmati

23-10-2016 11:48

evadare inchisoare Haiti - Agerpres

Situatie periculoasa in Haiti, unde aproape 200 de detinuti au evadat din inchisoare.

Cel putin 172 de detinuti, dintre care unii sunt inarmati, au evadat sambata dintr-o inchisoare din Haiti in urma unei revolte care s-a soldat cu doi morti, anunta presa locala citand politia si autoritatile penitenciare, relateaza duminica AFP, conform Agerpres.

Cel putin un gardian a fost ucis si alti doi raniti in inchisoarea din Arcahaie, situata la nord-vest de capitala Port-au-Prince, potrivit ziarului haitian Le Nouvelliste, care il citeaza pe directorul inchisorii.

Un detinut ar fi murit dupa ce a escaladat un zid si alti doi au fost spitalizati, afirma directorul penitenciarului, Heurtelou Paul Colson. Aproape toti au evadat desculti, scrie The Guardian.

'Unitati de politie specializate sunt la fata locului pentru a securiza zona si a-i descoperi si imobiliza pe cei care au provocat probleme', a precizat biroul prim-ministrului intr-un comunicat.

Autoritatile au refuzat sa confirme numarul evadatilor si al victimelor.

'Localnicii au fost rugati sa colaboreze cu autoritatile politienesti' care au lansat o ampla cautare, au precizat serviciile prim-ministrului Jean-Charles Enex.

Guvernul condamna 'cu cea mai mare fermitate incidentele produse la inchisoarea civila din Arcahaie, vizata sambata de o revolta provocata de indivizi puternic inarmati'.

Ministrii justitiei, de externe si de interne, precum si responsabili din politie, s-au deplasat la fata locului dupa violente.

Ziarul Le Nouvelliste a precizat ca initiatorul revoltei a fost arestat, la fel ca si in jur de zece evadati
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO