Parlamentarii din Orientul Îndepărtat al Rusiei îl îndeamnă pe Putin să oprească războiul din Ucraina

Ultima actualizare: 27-05-2022 16:19
Vladimir Putin
AFP

Într-o manifestare rară de protest politic în Rusia, un grup de parlamentari care reprezintă Partidul Comunist în regiunea Primorye din Orientul Îndepărtat i-au cerut președintelui Vladimir Putin să oprească operațiunile militare în Ucraina. 

Leonid Vasyukevich, membru al Adunării Legislative regionale, a citit declarația la o ședință susținută de parlamentari pe 27 mai, scrie Radio Free Europe.

Declarția afirmă că, deoarece trupele ruse suferă pierderi semnificative în Ucraina, nu există nicio modalitate de a obține vreun succes prin mijloace militare.

″Înțelegem că dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară, vor fi mai mulți orfani în țară. În timpul operațiunii militare, tineri mor sau devin invalizi, în timp ce aceștia ar putea fi foarte folositori pentru țara noastră”, se arată în comunicat.

Vasyukevich a spus că declarația a fost semnată de el și colegii săi Gennady Shulga, Natalya Kochugova și Aleksandr Sustov.
Guvernatorul regiunii, Oleg Kozhemyako, care a fost la sesiune, a ordonat ca Vasyukevici și Shulga, care au susținut vocal declarația, să fie îndepărtați din incintă.

"Acțiunea defăimează armata rusă și apărătorii noștri care luptă împotriva nazismului. Sunteți un trădător", a spus Kozhemyako, adresându-se lui Vasiukevici.

Parlamentarii i-au lipsit apoi pe Vasyukevich și Shulga de dreptul lor de a lua cuvântul la ședință. Liderul parlamentarilor comuniști, Anatoly Dolgachyov, a spus că acțiunea deputaților va avea „repercusiuni foarte grave”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO