Opulenta la Muzeul Kremlinului. Cum arata creatiile unuia dintre cei mai mari bijutieri ai Rusiei din ultimii 20 de ani


Ultimul update: Duminica 03 Aprilie 2016 07:03
Data publicarii: Joi 31 Martie 2016 09:37
Categorie: Stiri externe

Opulenta le ia ochii vizitatorilor care ajung la Muzeul Kremlinului! Unul dintre cei mai mari bijutieri ai Rusiei a primit onoarea de a expune acolo podoabele impresionante, create el pe parcursul a doua decenii de cariera.

Artistul s-a remarcat prin bijuterii inspirate din natura, dar si prin combinatia de aur, pietre pretioase si email.

Vizitatorii au avut ocazia sa admire bijuterii, schite si desene - rodul carierei de doua decenii a designerului rus Ilgiz Fazulzianov.

Una dintre primele lui creatii este acest set, botezat "Dupa ploaie", si format din colier si cercei din aur, diamante si acvamarin. Podoabele redau dragostea artistului pentru natura, in special pentru florile delicate si pentru pasari.

Ilgiz Fazulzianov, designer bijuterii: "Toate bijuteriile expuse aici au in comun faptul ca sunt rezultatul sentimentelor si al gandurilor mele, al tuturor lucrurilor care mi s-au intamplat atunci cand le-am creat. Ele spun istoria unei anumite perioade."

De altfel, designerul rus este unul dintre putinii artisti din lume care stapanesc o gama larga de tehnici de creatie si care se lanseaza in combinati indraznete: aur de diverse culori, diamante, safire, perle, dantela si email.

Ilgiz Fazulzianov, designer bijuterii: "Pentru aceste bijuterii am folosit o tehnica putin cunoscuta si folosita de designerii contemporani."

Expozitia include si o serie de picturi miniaturale, care au impodobit de-a lungul timpului colectiile de ceasuri ale unui mare producator elvetian. Designerul rus a castigat numeroase concursuri internationale si este asemanat cu artisti francezi ai curentului Art Nouveau, precum Rene Jules Lalique si Georges Fouquet.

Yelena Gagarina, reprezentant muzeul Kremlinului: "Am expus creatii neobisnuite, semnate de, indraznesc sa spun, un artist de geniu. Podoabele lui nu au egal in lume."

Dovada a aprecierii de care se bucura in Rusia, dar si la nivel international, Fazulzianov este primul artist care semneaza o expozitie solo la Muzeul Kremlinului, dupa bijuteriul rus, Pierre-Karl Faberge, in 1917.

VIDEO PROTVPLUS.RO