Operațiune de răpire a unui oficial american, dejucată de FBI. Cine era ținta

Ultima actualizare: 09-10-2020 19:59

Guvernatoarea statului Michigan a fost în pericol să fie răpită, dar FBI a dejucat planul atacatorilor, pe care i-a adus în fața justiției. Șase bărbați sunt judecați acum pentru tentativa de răpire a oficialului american.

Răufăcătorii au planificat răpirea guvernatoarei Gretchn Whitmer, intenționând să pătrundă chiar în locuința acesteia. Mai mult, ei intenționau chiar să atace o secție de poliție, relatează nbcnews.com și news.ro.

Anchetatorii federali au primit detalii de la mai mulţi informatori şi de la agenţi FBI sub acoperire, astfel că au intervenit la timp.

FBI cunoştea foarte bine activităţile bărbaţilor acuzaţi joi şi pare că nu ar fi existat o ameninţare iminentă la adresa guvernatoarei democrate Whitmer, arată sursele citate.

Sunt judecați Adam Fox, Barry Croft, Ty Garbin, Kaleb Franks, Daniel Harris şi Brandon Caserta, potrivit dosarului ajuns pe masa judecătorului.

Acuzații au avut o întâlnire conspirativă în iulie, și au fost înregistrați de un informator al Biroului, vorbind despre atacarea secţiei de Poliţie din Michigan, iar într-o altă conversaţie, după întâlnire, Garbin a sugerat să pătrundă în casa de vacanţă a guvernatoarei.

Pe 27 iulie, Fox şi un informator au vorbit despre răpirea lui Whitmer, Fox lăsând să se înţeleagă că dacă reuşesc vor fi toţi "aranjaţi".

Gretchn Whitmer a fost aleasă în funcţia de guvernator în 2018.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO