O tânără afgană, mutilată de soț, a reușit să-și construiască o nouă viață în Canada

03-04-2018 23:08

Shakila Zareen

Mutilată de fostul soț, Shakila Zareen, o tânără afgană în vârstă de 23 de ani, și-a reclădit viața în orașul canadian Vancuver, după ce autoritățile din Statele Unite ale Americii i-au retras statutul de refugiat.

Viața tinerei afgane nu a fost deloc ușoară. Obligată să se căsătorească de la o vârstă fragedă, tânăra a fost bătută, violată și torturată de soț chiar din noaptea nunții. 

Tot ceea ce o mai leagă de trecutul dureros este o fotografie care îi amintește de viața ei dinainte de căsătoria care a distrus-o.

Shakila își amintește că a fost obligată de cumnatul său, care avea legături cu talibanii din provincia Baghlan, să se căsătorească cu o rudă în vârstă de 14 ani. Zareen s-a opus vehement, însă greutățile familiei sale au determiant-o să accepte căsătoria aranjată.

Coșmarul a început chiar în noaptea nunții când proaspătul soț a bătut-o și a violat-o cu bestialitate. Tânăra a încercat să apeleze la ajutorul poliției pentru a scăpa de iad, însă aceștia i-au spus că nu au ce face în astfel de cazuri.

„M-am simțit fără speranță, abandonată de toți, fără niciun ajutor din partea nimănui”, a declarat Zareen.

Drept răzbunare pentru că a vrut să depună plângere împotriva soțului, Shakila a fost împușcată în față de soț cu o armă de vănâtoare.


Tânăra s-a trezit într-un spital din Kabul, fiind recunoscătoare că a scăpat cu viață după acest incident, însă coșmarul a fost departe de a se încheia. Chiar și la 600 de kilometric distanță, familia din partea soțului a continuat să o amenințe.

Temându-se pentru viața sa, Shakila a cerut azil în Statele Unite, sperând la o viață mai bună, însă doar după un an, autoritățile americane i-au retras statutul de refugiat.

În cele din urmă, Shakila și-a găsit liniștea în Vancuver, alături de mama și de una dintre surori. După ani de chinuri și teamă, tânăra a declarat, pentru The Guardian, că și-a găsit, în sfârșit, liniștea.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO