O noua metoda sadica prin care jihadistii incearca sa se salveze. Luptatorii Statului Islamic ascund bombe in jucarii de plus

copii Irak - Agerpres

Luptatorii Statului Islamic gasesc noi modalitati prin care sa continue lupta impotriva fortelor armate irakiene, in Mosul. Pentru a fi si mai eficienti, jihadistii folosesc jucariile de plus pentru a le transforma in bombe.

Conform Daily Mail, acestia ascund in jucariile de plus bombe care se detoneaza in momentul in care sunt atinse. Insa tinta imediata, in acest caz, sunt copiii inocenti si care nu se pot apara, ceea ce este si mai josnic pentru jihadisti.

Dispozitivele explozibile improvizate au fost prezentate la un centru militar unde se afla experti in dezamorsari de bomba si 40.000 de soldati care se pregatesc sa incercuiasa orasul Mosul si astfel sa le taie ajutorul din exterior pe care luptatorii ISIS il primesc.

Colonelul Nawzad Kamil Hassan, din fortele speciale kurde, a declarat pentru presa britanica: "cine ar face asa ceva, cine ar ascunde o bomba intr-un urs de plus, de ce ar folosi ISIS asa ceva? Ei stiu ca adultii nu s-ar atinge de asa ceva, deci tinta lor sunt copiii".

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Unitatea militara din care face parte a scos 50 de tone de explozibil din zonele controlate de jihadisti, 5 tone fiind extrase doar dintr-o singura scoala din orasul Sinsar, oras situat la nord de Bagdad, care se afla sub dominatia ISIS inca din 2014. 

 232 de persoane, executate de Statul Islamic in Mosul. Statul Islamic foloseste femei si copii ca scuturi umane

Fortele gruparii Stat Islamic (SI) in Irak au rapit "zeci de mii" de barbati, femei si copii din zone din jurul orasului Mosul pentru a-i folosi ca scuturi umane in fata inaintarii trupelor guvernamentale irakiene.

Militantii suniti radicali au ucis cel putin 232 de persoane miercuri, inclusiv 190 de fosti membri ai fortelor de securitate irakiene (ISF), precum si 40 de civili care au refuzat sa se supuna ordinelor lor, in timp ce trupele irakiene se apropiau de oras, a afirmat purtatoarea de cuvant Ravina Shamdasani intr-un briefing de presa la Geneva.

Un general american afirma ca au fost ucisi intre 800 si 900 de jihadisti

Un general american a declarat joi pentru AFP ca intre 800 si 900 de combatanti ai organizatiei Statul Islamic (SI) au fost ucisi de la inceputul ofensivei terestre a fortelor irakiene pentru recucerirea fiefului jihadist Mosul, la 17 octombrie.

"Noi estimam ca au fost ucisi probabil in jur de 800 - 900 de combatanti SI in operatiunile lansate acolo in urma cu o saptamana si jumatate", a declarat generalul Joseph Votel, seful Comandamentului central al armatei americane (CENTCOM), intr-un interviu acordat France Presse intr-un loc ce nu a fost dezvaluit.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Polițiștii au crezut că văd o fantomă". O româncă din Franța, găsită dezbrăcată pe stradă, plină de arsuri de ţigară

Șoc pentru polițiștii din Toulouse, Franța. Oamenii legii au găsit pe stradă o femeie pe jumătate dezbrăcată, care prezenta arsuri de țigară pe corp și care avea capul spart.

Fermierii români, în centrul atenției Rusiei. „Guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesul fermierilor”
Fermierii români, în centrul atenției Rusiei. „Guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesul fermierilor”

Fermierii români au devenit subiect pentru propaganda Moscovei împotriva Ucrainei şi a Uniunii Europene.

Cel puţin patru morţi şi cinci răniţi în atacuri cu cuţitul comise în oraşul Rockford
Cel puţin patru morţi şi cinci răniţi în atacuri cu cuţitul comise în oraşul Rockford

Patru persoane, printre care o adolescentă, au fost ucise şi cel puţin cinci au fost rănite cu lovituri de cuţit aplicate de către un bărbat, în locuri diferite din Rockford, în statul Illinois, a anunţat joi poliţia americană.

 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.