O noua inregistrare ar putea oferi indicii in cazul asasinarii lui Boris Nemtov. Ce a surprins un sofer care trecea prin zona

Ultima actualizare: 08-03-2015 10:41

A aparut o noua inregistrare video care ar putea oferi indicii in privinta asasinarii lui Boris Nemtov.

Mai ales ca, dupa cum se stie deja, camerele de securitate din zona erau fie oprite pentru reparatii, fie orientate in alta directie.

Noile imagini sunt filmate de camera video de la bordul unei masini care a trecut pe podul unde a fost ucis Nemtov, la cateva momente dupa ce s-a tras cu arma.

Aceste imagini au fost difuzate de o jurnalista de la postul de radio Ecoul Moscovei, care le-a primit de la proprietarul masinii cu camera video instalata la bord.

Dupa ce trece pe langa pietoni, soferul se pregateste sa intre pe podul Bolsoi Moskovoretsky, cand ii taie fata un alt vehicul. Il depaseste, circuland pe banda din stanga, si ajunge, aparent, in dreptul "scenei crimei".

Pentru cateva secunde, apare o masina alba, parcata in spatele unui camion stationat. Iar in imagini se vad siluetele unor persoane care merg pe pod, pe trotuar.

Jurnalista de la Ecoul Moscovei spune ca o copie a acestei inregistrari a ajuns si la anchetatorii care incearca sa le dea de urma asasinilor lui Nemtov.

In acelasi dosar de crima, era cautat un Ford Mondeo de culoare alba, care apartine unei companii ce ofera servicii agentiilor guvernamentale ruse. Intr-un interviu pentru Life News, soferul a spus ca folosea masina pentru taximetrie ilegala.

Dmitri Karamza, sofer: "Conduceam pe pod, in jurul orei 23.30 - 23.40, pe banda a doua, cu aproximativ 70 de kilometri pe ora. In acel moment am vazut o masina de politie, apoi pe cineva intins pe jos."

Intr-un discurs rostit in fata unor angajati ai Ministerului de Interne, presedintele Putin a condamnat crima.

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Trebuie sa acordam cea mai mare atentie crimelor rasunatoare, inclusiv cele cu motivatie politica. Trebuie sa eliberam Rusia de rusine si de tragedii de genul celeia la care tocmai asistam. Ma refer la asasinarea lui Boris Nemtsov, sfidatoare, chiar in centrul Moscovei."

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, fost vice premier, devenise unul dintre cei mai virulenti adversari ai presedintelui Putin. Nemtov a fost impuscat mortal vineri noaptea, aproape de Piata Rosie, cand se afla in compania unei tinere ucrainence.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO