O femeie cecena din Olanda si-a rapit copiii si a fugit in Siria, unde s-a alaturat jihadistilor din Statul Islamic

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11
stat islamic

O femeie din Cecenia, care locuia in Olanda, si-a luat cei doi copii, impotriva vointei tatalui lor, si i-a dus in Siria pentru a se alatura gruparii jihadiste Statul Islamic.

Refugiata de 32 de ani, al carei nume nu a fost precizat, a luat in noiembrie un avion din Charleroi, Belgia, cu destinatia Atenta, alaturi de baiatul si fata in varsta de 8, respectiv 7 ani, spun procurorii, citati de Al Arabiya News. Femeia ar fi folosit pasapoarte false, in conditiile in care sotul ei avertizase politia despre plecarea lor.

"Este probabil deja in Siria, anchetam un dosar de rapire", a declarat un purtator de cuvant, Elsbeth Kleibeuker, care a mentionat ca s-a emis un mandat international de arestare.

Femeia si copiii ei au fost surprinsi in imagini, in timp ce aceasta scotea bani de la un bancomat din Istanbul, la mijlocul lunii decembrie.

Mai multe, pe 28 decembrie, femeia a postat pe Facebook o fotografie care ar fi fost facuta in localitatea Tal-Abiad, aflata sub controlul Statului Islamic, in apropiere de granita cu Turcia.

La inceputul lui ianuarie, si-a sunat mama, care locuieste in Maastricht, in sudul Olandei, si i-a spus ca se afla in Raqa. De atunci nu mai exista nicio informatie despre ea.

Cel putin 160 de persoane au parasit Olanda pentru a se alatura jihadistilor in Siria si in Irak, potrivit guvernului olandez.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO