Noi recorduri de infectări și spitalizări în Statele Unite. New York se pregătește de o nouă carantină

16-12-2020 19:36


Statele Unite au înregistrat un nou record de infectări cu SARS-CoV-2: peste 248.000, în 24 de ore. Pragul de 200.000 de cazuri zilnic a fost depăşit de 10 ori în ultimele două săptămâni.

Tot fără precedent este și numărul americanilor spitalizați cu forme grave de COVID: peste 113 mii.

Marele clopot al catedralei de la Washington a bătut, în semn de doliu, de 300 de ori, marcând cumplitele pierderi în criza pandemiei.

Pat Marmo, directorul unei case funerale: „Am trecut prin multe alte tragedii, inclusiv 11 septembrie 2001, dar acum a fost altceva. Unele familii au pierdut 2, 3, 4 persoane din cauza virusului. Am organizat înmormântarea unei întregi familii, 4 oameni în aceeași zi...”

Acest patron al unei case de pompe funebre din New York spune că ultimul an l-a învățat să prețuiască altfel viața, să se bucure de fiecare dimineață.

Pat Marmo, directorul unei case funerale: „Inițial, predicțiile mi s-au părut pure exagerări, credeam că e doar exces de precauție. Dar apoi a început să-mi sune telefonul și nu s-a mai oprit.”

Numai în luna aprilie, New York-ul a pierdut 16 mii de oameni din cauza coronavirusului.

Pat Marmo, directorul unei case funerale: „Suprarealist , simțeam că e sfârșitul lumii. Ploaia aia, n-o să uit niciodată acea zi, când așteptam la coadă în ploaie să preluăm trupurile din camioane.”

Peste 311.000 de americani au murit deja de Covid. "Să ne ierte Dumnezeu, dacă ne vom găsi din nou trăgând acest clopot la 400.000 de vieţi pierdute" - afirmă comunicatul celui mai înalt prelat al catedralei din Washington.

Neil Ferguson, Director J-IDEA, Imperial College London: „Indiferent ce se întâmplă, Statele Unite vor trece de 400.000 de decese asociate cu Covid. Întrebarea e dacă nu va fi depăşit şi pragul de 500.000, înainte să fie vaccinaţi destul de mulţi americani.”

Cât mai multe doze livrate şi cât mai repede. Acesta e obiectivul campaniei de vaccinare anti Covid din Statele Unite. Urmează şi aprobarea unui nou ser împotriva coronavirusului, cel de la Moderna.

Compania a promis prima tranșă de 6 milioane de doze, adică dublu față de cât a trimis Pfizer în aceste zile în cele 50 de state federale americane.

Dr. Anthony Fauci: „După calculele mele, undeva intre sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie, vor avea acces la vaccin și oamenii obișnuiți, sănătoși.”

Până să fie mai bine, vă fi însă mai rău. New York-ul se pregăteşte de o nouă carantină.

Bill DeBlasio, primar New York City: „Dacă decidem să instituim carantina, va fi chiar după Crăciun.”

În multe state din nord-estul și vestul Americii paturile de terapie intensivă sunt ocupate.

Tags: sua, covid-19, new york,


VIDEO PROTVPLUS.RO