Noi detalii în cazul celor 39 de morți găsiți într-un camion. Ce naționalitate au victimele

Ultima actualizare: 24-10-2019 14:06

Poliţia britanică a percheziţionat două imobile în Irlanda de Nord în noaptea de miercuri spre joi, după descoperirea cu o zi înainte în Regatul Unit a unui camion frigorific cu 39 de cadavre.

Parchetul federal belgian, care a deschis o anchetă în acest caz, a confirmat la rândul său că respectivul container al camionului a trecut prin Zeebrugge marţi, 22 octombrie, potrivit Agerpres.

„Rezultatele preliminare ale anchetei dezvăluie faptul că containerul camionului a ajuns la Zeebrugge la 22 octombrie, la 14:49 (ora locală), şi a părăsit portul (cu feribotul) în aceeaşi zi după-amiaza pentru a ajunge la Purfleet, la 23 octombrie, în jurul orei 1:00”, a indicat joi dimineaţă parchetul federal belgian într-un comunicat, transmite RTBF.

Poliţia britanică a fost alertată miercuri cu puţin timp înainte de ora locală 01:40 (00:40 GMT) de către serviciile de urgenţă, care au descoperit cadavrele într-o zonă industrială din Grays, în Essex, la aproximativ 30 km de Londra.

În vârstă de 25 de ani şi de origine din Irlanda de Nord, şoferul a fost arestat în aceeaşi zi într-o anchetă pentru ucidere şi plasat în arest preventiv. În prezent, el este interogat.

Cele 39 de cadavre găsite în camion la Londra erau cetăţeni chinezi, potrivit ITV News, relatează Reuters.

Potrivit media britanice, este vorba de Mo Robinson, un locuitor al oraşului nord-irlandez Portadown, situat în comitatul Armagh, unde au şi avut loc percheziţiile din timpul nopţii.

Poliția birtanică a transmis că remorca camionului a sosit în jurul orei locale 00:30 (23:30) la Purfleet, port pe Tamisa, provenind din Zeebrugge, în Belgia, în timp ce cabina care tractează remorca plecase din Irlanda de Nord.

39 de cadavre găsite în camion

 

Până în prezent, autorităţile britanice nu au oferit niciun indiciu cu privire la originea victimelor şi nici dacă aceştia sunt migranţi. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba de 38 de adulţi şi de un adolescent.

Acest caz cutremurător a relansat apelurile la combaterea traficanţilor de persoane, premierul britanic Boris Johnson denunţând o 'tragedie de neimaginat'.

Poliţia din Kent a anunţat miercuri că a verificat nouă persoane, găsite în viaţă într-un camion pe o autostradă din sud-estul Londrei. Ulterior, acestea au fost transferate către serviciul de imigraţie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO