Nivelul glucozei din sange, calculat de acum de un computer!


Ultimul update: Marti 26 Iunie 2012 07:04
Data publicarii: Vineri 17 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

O ecuatie matematica ar putea salva viata suferinzilor de diabet. Cercetatorii americani testeaza acum un pancreas artificial, care este controlat de un computer.

Astfel, bolnavul nu trebuie sa isi mai monitorizeze singur nivelul glucozei din sange. Sarcina cade in grija unui aparat special, care functioneaza si in timpul noptii.

Pacientii care au diabet de tip I, multi dintre ei copii, trebuie sa isi dozeze singuri nivelul de insulina. Cercetatorii americani din New York testeaza un pancreas artificial, care ar putea sa ii scape de aceasta grija. Algoritmul folosit calculeaza cat de multa insulina este necesara bolnavului, in functie de nivelul glicemiei.

Cercetatorii, care au lucrat timp de patru ani la el, sunt convinsi ca un computer poate lua decizii corecte chiar si in situatii critice. Ecuatia matematica este introdusa intr-un computer care este apoi conectat la un aparat ce masoara glucoza din sange. Pe acesta, bolnavul il poarta permanent asupra sa. La fiecare 15 minute, computerul primeste informatii iar aparatul ajusteaza dozele.

Dispozitivul este deocamdata testat pe 20 de pacienti.

Alergiile la polen ar putea fi tratate cu... polen!
Succes medical! Dublu transplant de maini!
Din negura, la lumina! Vezi cazul impresionant al unei fete de 18 ani
VIDEO PROTVPLUS.RO