Nenorocirile se intampla in weekend. Iata LISTA neagra a anului 2011
Criza mondiala, foametea, cutremurele devastatoare si tsunami-urile care au maturat totul in cale. Regimuri dictatoriale inabusite in sange, evenimente tragice si nimeni nu stie la ce sa ne asteptam in lunile urmatoare.
Iata seria neagra de evenimente care, coincidenta sau nu, s-au intamplat mai mult in weekend sau in apropierea sfarsitului unei saptamani.
14 ianuarie, vineri: Presedintele tunisian Ben Ali a parasit tara. Avea sa inceapa ceea ce comentatorii au numit "PRIMAVARA ARABA". La scurt timp aveau sa inceapa miscarile populare in Egipt, care au culminat cu "revolutia" din Piata Tahrir din Cairo.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Primavara araba" este o sursa de inspiratie pentru numeroase manifestatii din lume, dar ea a determinat, de asemenea, unele regimuri sa adopte masuri represive: noi restrictii privind libertatea de exprimare si cea a presei in Bangladesh, China, Coreea de Nord, Iran, Laos, Malaysia, Nepal, Sri Lanka, Thailanda si Vietnam.
In China de exemplu, Guvernul a pus in aplicare mobilizari "masive ale fortelor de ordine pentru a evita orice reuniune "de iasomie", numele revolutiei care l-a indepartat de la putere pe Ben Ali in Tunisia, a amintit luareata Premiului Nobel pentru Pace Aung San Suu Kyi intr-o prefata a raportului prezentat la sediul din New York al ONU.
24 ianuarie, luni: Atentat terorist pe aeroportul Domodedovo: 35 de morti, 180 de raniti. Rusia a anuntat, dupa acest eveniment tragic, ca declanseaza o ampla operatiunie de lichidare a teroristilor responsabili de atac. In termen de o luna, mai multi lideri ai unor grupari teroriste din Caucaz au disparut fara urma.
14 februarie, luni: Cele mai abundente ninsori din ultimii 100 de ani in Coreea de Sud. Capriciile meteorologice apar tot mai des.
11 martie, vineri: In Japonia un cutremur urias provoaca un tsunami care rade mai multe localitati de pe suprafata pamantului. Axa Terrei s-a deplasat cu 25 de centimetri
19 martie, sambata: Erupe vulcanul Karangetang. Evacuare generala in Indonezia.
Are loc fenomenul Super-Luna.
15 aprilie, vineri: Lumea este amenintata de criza alimentara. Banca Mondiala emite un raport in care recomanda statelor sa combata saracia.
16 aprilie, sambata: Americanii, loviti de furia naturii. Tornade si furtuni fac ravagii
1 mai, duminica: Cel mai cautat terorist din lume, Osama bin Laden, este ucis intr-o misiune speciala a SUA. Al-Qaida ameninta la randu-i cu atacuri care sa razbune moartea liderului.
13 mai, vineri: Incepe "tragedia" Greciei. Tara se ineaca intr-un somajul record: 16%. Au loc mai multe intalniri ale liderilor UE, care impun atenei masuri de austeritate in schimbul unor imprumuturi externe de sute de miliarde de euro.
15 mai, duminica: Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn este ridicat ca-n filme de pe aeroportul din NY, sub acuzatia de viol. Cazul duce la demisia acestuia din functie, chiar daca intr-un final DSK este achitat.
19 iunie, duminica: "Eurocalipsa", primul semnal de alarma: bancile engleze abandoneaza Zona Euro. Germania vrea sa propuna Bancii Centrale Europene un compromis privind Grecia, ca sa permita implicarea sectorului privat. Seful finantelor Zonei Euro spune ca nemtii "se joaca cu focul" si ca nu vor rezolva nicio criza in acest fel.
22 iulie, vineri: Dublu masacru in Norvegia: "Diavolul" blond cu ochi albastri si-a impuscat unele victime de 2 ori, sa fie sigur ca nu mai scapa. Cazul Anders Behring Breivik.
20 octombrie, joi: Dictatorul libian Muammar Ghaddafi este prins si ucis in orasul sau natal.
23 octombrie, duminica: Un cutremur devastator are loc in Turcia.
La aceste fapte adaugam zeci, chiar sute de cutremure, fenomene meteorologice extreme si conflicte militare sau sociale izbucnite in intreaga lume. Intrebarea fireasca este: ce urmeaza?