Muzeu interactiv de artă digitală, deschis la Tokyo. "Sunt extrem de impresionată”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 23 Iunie 2018 08:40
Categorie: Stiri externe
muzeu digital

La Tokyo tocmai s-a deschis un muzeu interactiv de artă digitală, care îi provoacă pe vizitatori să gândească altfel despre lumea din jur.

Pentru realizarea celor 50 de lucrări multimedia s-au folosit sute de computere şi proiectoare. Oamenii interacţioanează cu instalaţiile şi fiecare experienţă e unică, datorită inteligenţei artificiale, senzorilor şi sunetelor.

Un dintre lucrări este Pădurea Lampioanelor, o instalaţie în care oglinzile şi luminile în culori schimbătoare dau naştere unei experienţe greu de comparat cu altceva. Creată de teamLab, o echipă de artişti multimedia, Pădurea Lampioanelor a mai fost prezentată şi în alte părţi ale lumii. Acum s-a instalat la Tokio, la Muzeul de Artă Digitală Mori.

Pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, artiştii au creat 50 de instalaţii care se extind pe holuri şi se întrepătrund unele cu altele. S-au folosit 520 de computere şi 470 de proiectoare, iar surprizele cele mai mari vin din caracterul interactiv al lucrărilor.

"Sunt extrem de impresionată. Am fost la instalaţia care imită picăturile de ploaie şi nu-mi venea să cred. N-am mai văzut aşa ceva", spune un vizitator.

Sub paşii vizitatorilor pot apărea din senin flori, iar o atingere poate schimba luminile din jur, făcând fiecare experienţă diferită. Oamenii se regăsesc în mijlocul unei cascade, înconjuraţi de un covor de flori multicolore sau printre creaturile din străfundurile oceanului.

"E o lume care se schimbă la cinci minute, luna viitoare va fi altfel, iar peste două luni va fi altă lume. Şi prezenţa oamenilor care vin la expoziţie va schimba ce e în jur", explică Toshiyuki Inoko, şeful teamLab.

Este primul muzeu digital din lume şi prima expoziţie permanentă a celor de la teamLab. Iar capitala niponă speră ca până la Jocurile Olimpice din 2020, acest muzeu să devină parte din identitatea sa.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO