Motivul uluitor al atacului cu cuţit din Catalonia. Bărbatul care a strigat "Allahu Akbar" nu era jihadist

Dată publicare: 20-08-2018 22:39
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Atacul asupra comisariatului din Cornellà de Llobregat este pus acum pe seama "conflictului interior" al agresorului, care descoperise că este gay.

Abdelouahab Taib, autorul atacului cu cuţit din Cornellà de Llobregat, ar fi fost împins la acest gest de faptul că descoperise că este gay, scrie ABC.es. Afirmaţiile au fost făcute de soţia sa, cu care era în curs de divorţ, după ce iniţial se afirmase că ar fi vorba de un incident terorist.

Bărbatul de 29 de ani, originar din Algeria, a strigat "Allahu Akbar" înainte a ataca cu un cuţit de bucătărie agenţii aflaţi în comisariatul de poliţie. O poliţistă l-a ucis pe loc. 

"Îl tratăm ca un atentat terorist", a declarat iniţial comisarul Rafel Comes de la poliţia regională catalană, Mossos d'Esquadra, adăugând că "probabil că vom avea mai multe informaţii în următoarele ore". "Poliţista şi-a folosit arma de foc pentru a-şi salva viaţa", a adăugat el. Ulterior, pista jihadistă a fost complet eliminată.

Cei doi agenţi care erau în comisariat în timpul atacului cu puţin timp înainte de ora 06.00 dimineaţa au fost consultaţi ulterior de psihologi.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO