Motivul pentru care Archie, fiul lui Harry și Meghan, nu a primit titlul de „prinț”, la fel ca verii săi

Dată publicare: 10-03-2021 18:45
Dată actualizare: 10-03-2021 20:05


Regina Elisabeta a II-a s-a declarat ''întristată' să afle despre dificultăţile cu care s-au confruntat Harry și Meghan, în ultimii 4 ani.

În comunicatul difuzat de Palatul Buckingham, Suverana a asigurat că acuzațiile lansate de ducii de Sussex sunt luate în serios și vor fi discutate în cadru privat.

"Harry, Meghan și Archie vor fi mereu membri iubiţi ai familiei'', a mai transmis Palatul Buckingham.

„Întreaga familie este întristată să afle cât de dificili au fost ultimii ani pentru Harry şi Meghan. Problemele ridicate, în special cele legate de rasă, sunt îngrijorătoare. Deşi unele amintiri pot fi diferite, ele sunt luate foarte în serios şi vor fi tratate de familie în cadru privat", a transmis Palatul Bukingham.

Reacția Coroanei este una prudent împăciuitoare, dar nu lipsită de o capcană. Formularea "deși unele amintiri pof fi diferite" sugerează că măcar o parte dintre acuzațiile lansate de Harry și Meghan ar putea ține de domeniul fanteziei, din punctul de vedere al familie regale.

Max Foster, Windsor, England: „Între timp, şirul evenimentelor continuă. O sursă neaşteptată a ieşit în public şi a răspuns acelor acuzaţii de rasism. Thomas Markle, tatăl lui Meghan Markle, a spus următoarele la o televiziune britanică.”

Thomas Markle, tatăl lui Meghan Markle: „Nu cred că familia regală britanică este rasistă. Nu cred că britanicii sunt rasişti. Discuţia despre ce culoare va avea bebelușul sau cât de întunecată va fi pielea bebelușului, cred și sper că a pornit doar de la o întrebare stupidă."

Pe de altă parte, Ofcom, organismul britanic de reglementare a audiovizualului, a lansat o anchetă asupra emisiunii "Good Morning, Britain" de la postul ITV, după comentariile virulente făcute de cunoscutul jurnalist Piers Morgan despre Meghan Markle.

„Mă aşteptam la aceste aiureli josnice, distructive şi egoiste din partea lui Meghan Markle, dar nu mă aşteptam ca Harry să-şi dezamăgească în acest fel familia şi monarhia. Este ruşinos”, s-a dezlănțuit Morgan în ediția de luni a emisiunii "God morning, Britain!"

Prezentatorul a demisionat, dar insistă:

Piers Morgan, jurnalist
: „Cine vrea s-o creadă pe Meghan Markle, n-are decât. Eu nu cred aproape nimic din ce-i iese pe gură. Și cred că răul pe care l-a făcut Monarhiei și Reginei, chiar când prințul Philip este în spital, este enorm și, sincer să fiu, vrednic de dispreț. Așa că dacă e să pier de sabia propriei mele guri, pentru că mi-am exprimat deschis părerea despre Meghan Markle, fie!”

De ce Archie nu a primit titlul de prinț

 

 

În alta ordine de idei, un expert constituțional a ținut să clarifice de ce fiul lui Harry, Archie, nu a primit titlul de prinț.

Bob Morris, expert constituțional: „E o chestiune de lege. În 1917, regele George al V-lea a modificat legea astfel încât să poată primi titlul de prinț ori prințesă doar nepoții monarhului aflat pe tron, nu și strănepoții. Cred că în 1917 nu se lua în calcul că un rege poate apuca să aibă prea mulți strănepoți, la cât era speranța de viață pe atunci. Prin urmare, decizia ține de lege, nu de culoarea pielii cuiva.

- Regina n-ar fi putut face o excepție cum a făcut în cazul copiilor prințului William?

- Pai, e în puterea ei s-o facă. Probabil ar vrea să se consulte cu guvernul înainte. Ideea e că Harry este al șaselea în ordinea succesiunii la tron și e foarte improbabil să ajungă vreodată pe tron. Nu el e moștenitorul.”

În acest timp taberele pro-și contra Harry și Meghan sunt tot mai clar delimitate. De partea ducilor de Sussex sunt mai ales tinerii.

„Mi se pare că Meghan a fost redusa la tăcere.”

„Dacă voiau să scape de atenția publică, și asta mă irită cel mai mult, atunci de ce să te apuci să dai interviuri, nu le poți avea pe amândouă!”

„Cred că ea rămâne în primul rând actriță, și acum mi s-a părut că a jucat un rol.”

„Nu. Nu văd care e relevanța acestor discuții din familia regală. În acest moment, planeta dă în clocot, mor oamenii cu sutele de mii. De ce ar păsa cuiva ce zic unii din America??”


VIDEO PROTVPLUS.RO