Mormântul “Omului Elefant”, descoperit de o scriitoare. În ce oraș a fost înmormântat

Ultima actualizare: 05-05-2019 15:53
omul elefant

Mormântul lui Joseph Merrick, cunoscut sub numele de “Omul Elefant”, a fost descoperit după aproape 130 de ani.

Joesph Merrick suferea de o malformație a țesuturilor moi și osoase care l-a făcut să semene cu un elefant. Din cauza aspectului său, Merrick a devenit o atarcție a spectacolelor cu ciudățenii, iar mai apoi o curiozitate medicală, potrivit BBC.

După moartea sa, corpul lui Merrick a fost disecat și scheletul său păstrat ca un specimen anatomic la Spitalul Regal din Londra. Însă, scriitoarea Jo Vigor – Mungovin a declarat că a descoperit unde au fost îngropate rămășițele – țesutul moale – ale Omului Elefant.

Joseph Merrick a murit în 1890, fiind îngropat în cimitirul orașului Londra într-un mormânt nemarcat.

"Probabil că rămășițele sale au ajuns în același loc ca și cele ale victimelor lui Jack Spintecătorul, deoarece au murit în aceeași localitate. După ce am realizat asta, am început să cercetez înregistrările Cimitirului și Crematoriului din Londra. Așa l-am descoperit”, a spus Mungovin, cea care a scris și biografia lui Merrick.

"Înmormântarea este datată 24 aprilie 1890, iar Joseph a murit la 11 aprilie. Totul se potrivește, este prea mult pentru a fi o coincidență. Autoritățile au spus că o placă mică ar putea fi făcută pentru a marca locul, ceea ce ar fi minunat. Sperăm că, în curând, vom avea un monument în orașul său natal, în Leicester".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO