Momentul in care un jurnalist de opozitie turc e pe punctul de a fi asasinat chiar la tribunal. Sotia i-a sarit in ajutor

06-05-2016 19:47


Redactorul-sef al unui cotidian de opozitie din Turcia, jurnalistul Can Dundar, a scapat dintr-un atac armat in fata tribunalului din Istanbul unde este judecat pentru “dezvaluirea unor secrete de stat”.

Un barbat a tras mai multe focuri de arma cu un pistol, ranind un reporter, inainte de a depune arma in fata camerelor de luat vederi si de a se preda politiei.

Atacatorul a incercat sa-l impuste pe Can Dundar in fata tribunalului din Istanbul chiar inainte ca verdictul in procesul sau in care este judecat pentru dezvaluirea unor secrete de stat sa fie anuntat, informeaza Reuters.

Agresorul a strigat “tradator” inainte de a trage cel putin trei focuri de arma in directia lui Dundar, care nu a fost ranit in atac. Sotia sa a sarit sa-l apere.

Can Dundar, redactorul-sef al cotidianului Cumhuriyet, si Erdem Gul, seful biroului acestei publicatii din Ankara, risca inchisoarea pe viata intr-un proces in care sunt acuzati de de spionaj, de divulgare de secrete de stat si de tentativa de lovitura de stat pentru ca au difuzat in 2014 un articol si imagini video care prezentau livrari de arme operate de catre serviciile de securitate turce catre rebelii islamisti din Siria.


 
VIDEO PROTVPLUS.RO