Ministrul francez al economiei, bombardat cu oua, intr-o suburbie a Parisului. Motivul pentru care a fost atacat

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
oua stiri

Protestatarii care nu vor ca legea muncii sa fie schimbata l-au intampinat cu un "bombardament" cu pliante si oua pe ministrul francez al economiei.

Emmanuel Macron a avut parte de acest "comitet de intampinare" in timpul unei vizite intr-o suburbie a Parisului. "Cei care nu accepta schimbarea nu au niciun viitor economic", a spus Emmanuel Macron. Ministrul a pus incidentul pe seama unor "agitatori profesionisti".

Imediat ce a coborat din masina, ministrul Macron s-a vazut incercuit de protestatari membri ai sindicatului CGT (Confederatia Generala a Muncii), iar asupra lui s-a abatut o ploaie de pliante si oua.

Ulterior, CGT a publicat o inregistrare video care arata cum agentii de securitate il escorteaza in interiorul oficiului postal pe ministrul luat in continuare la tinta cu oua. "Exista nedreptati in aceasta societate, trebuie sa luptam impotriva lor, dar aici este vorba despre violenta, despre blocaj", a spus apoi Macron despre acest incident, pe care l-a pus pe seama unor "agitatori profesionisti".

Referindu-se la revizuirea legislatiei muncii, care a provocat nemultumirea sindicatelor si a condus la greve, in special in sectorul cailor ferate, tocmai inaintea inceperii Campionatului European de fotbal, ministrul economiei a declarat ca aceia care se impotrivesc schimbarii nu au niciun viitor economic.

Emmanuel Macron este cel mai popular membru al guvernului socialist condus de Manuel Valls, guvern a carui incredere in randul populatiei a ajuns extrem de jos, dupa cum arata sondajele, o scadere si mai semnificativa inregistrand si presedintele Francois Hollande. Macron este vazut si ca un posibil candidat al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale de anul viitor, dar unii membri ai acestui partid ii reproseaza ca ar avea relatii prea stranse cu opozitia conservatoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO