Michelle Obama, mesaj anti-Trump: „Nu este un bun președinte. E în mod evident depășit”

Ultima actualizare: 18-08-2020 11:58
Când va fi lansat documentarul „Becoming”, despre Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA
Getty

Donald Trump „nu este un bun președinte” a afirmat fosta primă doamnă Michelle Obama, îndemnând americanii să-l susțină pe contracandidatul acestuia, Joe Biden.

Michelle Obama s-a referit la criza coronavirusului, care a dus la decesul a peste 170.000 de persoane în SUA și la frământările sociale și politice care au lovit Statele Unite, spunându-le americanilor că ea consideră că președintele Trump nu poate face față acestor provocări.

A avut „mai mult decât timpul necesar pentru a demonstra că nu poate face această muncă". "El este în mod evident depăşit", a spus Michelle Obama, la prima seară a Convenției Democrate, potrivit AFP și Agerpres. Aceasta a avut loc online, din cauza restricțiilor generate de noul coronavirus, în condițiile în care ar fi trebuit să se țină până pe data de 20 august în Wisconsin, un stat cheie în mecanismul alegerilor, unde Donald Trump a câştigat în mod surprinzător în 2016 cu un avans foarte strâns.

Soția ex-președintelui american Barack Obama a acuzat „lipsa totală de empatie” a președintelui Trump.

„Pentru că de fiecare dată când apelăm la Casa Albă pentru o direcţie, sau pentru o consolare, sau pentru o minimă stabilitate, nu primim decât haos, divizare şi o lipsă totală de empatie", a punctat Michelle Obama.

Purtând un colier ce forma cuvântul "Votaţi", Michelle Obama i-a îndemnat pe americani să-şi exercite dreptul la vot pe 3 noiembrie, chiar dacă va fi necesar să aştepte toată noaptea, din cauza restricțiilor sanitare.

Amintind că "detestă politica", Michelle Obama - care a fost avocată în Chicago, implicându-se și în cazurile de rasism-, a declarat că se aşteaptă ca mesajul său să nu fie auzit de toţi: "trăim într-o ţară profund divizată şi sunt o femeie de culoare care vorbeşte la Convenţia Democrată".

În timpul discursului susținut online, Michelle Obama a transmis clar mesajul său americanilor, și anume să-l voteze pe Joe Biden. Acesta a fost vicepreședinte în timpul mandatului deținut de Barack Obama.

„Ştiu că Joe nu este perfect şi el ar fi primul care v-ar spune asta". Însă "el ştie ce trebuie făcut pentru a salva economia, a învinge pandemia şi a arăta calea ţării noastre. Şi el va spune adevărul şi va avea încredere în ştiinţă", a adăugat fosta Primă Doamnă, într-o aluzie la adresa lui Donald Trump.

Reacția lui Trump după discursul lui Michelle Obama a fost succintă. ''Nimic foarte interesant''.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO