Medicul care si-a parasit familia pentru a se alatura Statului Islamic. Mesajele cumplite pentru care parintii l-au renegat

Ultima actualizare: 28-05-2016 06:58
medic ISIS

Identitatea unui medic britanic, specializat in tratamente hormonale, care s-a alaturat Statului Islamic, a fost dezvaluita dupa ce un document secret de recrutare al gruparii teroriste a fost facut public.

Issam Abuanza, in varsta de 37 de ani, si-a parasit sotiua si cei doi copii si a fugit in Siria, in 2014, pentru a se alatura jihadistilor, relateaza Daily Mail.

Barbatul era medic de sapte ani, in sistemul public de sanatate britanic, si avea licenta de practica inca din 2009.

Imaginile recente cu el il arata pe Abuanza in ipostaze socante. Barbatul poarta uniforma de soldat si tine la piept o mitraliera AK-47, in timp ce citeste din Coran.

Intr-o alta fotogrfie, apare in uniforma de medic, cu o pusca agatata pe umeri.

Familia lui l-a renegat si nu il va ierta niciodata, a povestit sora barbatului, intr-un interviu acordat BBC.

"Era un tanar fermecator, cu conceptii moderne. Nu am idee cum a ajuns asa sau cine l-a indreptat spre terorism. Parintii nostri nu il vor ierta niciodata. Ultima dorinta a tatalui este sa-l mai vada o data inainte sa moara. Si-a cheltuit toti banii incercand sa ii dea o educatie aleasa si uite cum l-a rasplatit el", a spus sora barbatului.

Issam Abuanza este un medic palestinian, specializat in endocrinologie si tratamente hormonale, care avea cetatenie britanica. Cand s-a alaturat Statului Islamic, a trebuit sa completeze un formular in care era intrebat daca vrea sa faca parte din trupele comando, sa comita atentate sinucigase sau sa fie soldat.

Abuanza ar fi bifat ultima varianta. Pana in octombrie 2015, barbatul era extrem de activ in mediul online, unde incerca sa recruteze noi adepti si posta des mesaje de sustinere pentru Statul Islamic.

Dupa ce ISIS a executat un pilot iordanian, medicul a postat un mesaj in care marturiseste ca si-ar fi dorit sa-l vindece pe acesta, doar pentru a-l tortura din nou: "As fi vrut sa arda incet, ca sa-l pot trata si sa il mai ardem inca o data".

Iar dupa atentatul de la Charlie Hebdo, a ridicat in slavi actiunile teroristilor: "Dumnezeu sa fie laudat pentru acest act. Dumnezeu isi ucide inamicii, militari sau civili, barbati si femei, adulti sau copii".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO