Românul rănit în Las Vegas a fost operat. Medicii au înlăturat două treimi din plămânul drept al lui Luca

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Marti 03 Octombrie 2017 07:29
Categorie: Internaţional

Mama românului rănit în atacul din Las Vegas a mărturisit, într-o postare pe Facebook, că fiul său a trecut prin momente critice după operaţie şi că va mai dura până va putea respira singur.

UPDATE 17.20: Tânărul român care se numără printre sutele de răniţi în atacului armat din Las Vegas a fost operat şi stabilizat, dar rămâne conectat la aparate, până când va putea să respire singur.

Bilanţul atacului este cumplit: 59 de oameni au fost ucişi şi 527 - răniţi, duminică, la un concert country în aer liber.

„În jurul meu oamenii cădeau că muştele!! Lasă-te jos. Rămâi la pământ! Fugi! Fugi! Du-te! La pământ! Stai culcat!"

Este întorsătură tragică pe care a luat-o brusc un concert organizat în aer liber, în Las Vegas. În timp ce pe scenă cânta muzicianul Jason Aldean, publicul a devenit ţintăâa unor rafale de armă automată.

Cântăreţul părăseşte precipitat scenă, când muzica este acoperită de sutele de focuri de armă care se succed atât de rapid, încât unii spectatori se gândesc la.. artificii. La fel şi cei aflaţi în hotelurile din jur.

Român prin Skype: „Am crezut că s-a sfârşit, s-a terminat spectacolul şi e un joc de artificii, ceva.. Când colo, mitraliere, mitraliere, nişte rafale îngrozitoare, foarte lungi. Şi, deodată, când ne-am uitat jos, lumea a început să se calce în picioare, să se disperseze, poliţie foarte, foarte multă, elicoptere."

Printre sutele de răniţi este şi romanul Luca Iclodean, în vârstă de 23 de ani, de loc din Cluj Napoca. Luni seara, mama lui a anunţat, pe Facebook, că Luca a ieşit din operaţie şi este în stare stabilă.

Carmen Oniga, mătușa: „Mi-a sunat telefonul şi era sora mea. Credeam că mă sună că să îi spună fetiţei mele <>, că azi e ziua ei. Mi-a zis: <

Mărturiile mamei

"Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", spune mama tânărului.

Ea mai povesteşte că fiul sau a început să plângă şi a putut formă o inima cu mâinile atunci când i-a arătat postările.

"Sprijinul şi rugăciunile voastre înseamnă enorm pentur mine şi pentru el. Va mulţumesc foarte mult", încheie femeia.

Tatăl tânărului a explicat ulterior că un glonţ i-a intrat acestuia în plămânul stâng, dar a coborât şi i-a afectat apoi şi plămânul drept.

Potrivit informaţiilor de pe pagină să de Facebook, mama tânărului lucrează în acelaşi hotel în care a fost cazat şi autorul atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani.

Luca Iclodean, în vârstă de 23 de ani, este de loc din Cluj Napoca. Luni seară, mama lui a anunţat pe Facebook că Luca a ieşit din operaţie şi este în stare stabilă.

"Glonţul a trecut prin ambii plămâni şi a zgâriat o vertebră. Chirurgul a trebuit să înlăture două treimi din plămânul drept, el încă respiră cu ajutorul unui ventilator, dar este în viaţă şi medicii se aşteaptă să se recupereze curând", a spus mama.

Tânărul locuieşte de ani buni în Las Vegas şi lucrează acolo că barman. După asaltul de la concert, mama să a sunat de urgenţă în ţară.

Şi prietenii lui Luca au postat pe reţelele de socializare, mai multe mesaje de încurajare şi urări de însănătoşire. Ei spun că tânărul lucra chiar pentru festivalul care a devenit scena celui mai cumplit atac armat din istoria modernă a Americii.

Ministerul Român de Externe a anunţat că Luca va fi vizitat atunci când starea sănătăţii îi va permite de consulul nostru onorific din Las Vegas.

De asemenea, Consulatul General al României la Los Angeles este în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă.

Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA. Cine este bărbatul care a ucis 58 de oameni
Cel mai sângeros atac armat din istoria SUA. Cine este bărbatul care a ucis 58 de oameni
VIDEO PROTVPLUS.RO
demolari
Autoritățile italiene au început demolarea unor vile construite ilegal la periferia Romei. Ale cui erau
Noi detalii în cazul arestării președintelui grupului Renault - Nissan
Masacru în Afganistan. Cel puţin 40 de morți şi peste 60 de răniți într-un atentat sinucigaş
Depozit întreg dărâmat print-un efect de domino după ce un raft a fost atins de un motostivuitor. VIDEO
Un preot catolic a jucat la păcănele banii parohiei. Ce a constatat când a verificat contul
Șase persoane au căzut cu liftul în gol 84 de etaje. Ce au pățit
California
Patru zile de ploi torenţiale, după incendiile devastatoare din California. Riscul major la care sunt expuși oamenii
Putin a cerut întărirea armatei şi flotei ruse, în vederea unui conflict cu NATO
Atac în fața Poliției din Bruxelles. Atacatorul ar fi strigat „Allahu akbar”
Orașul care în 40 de ani s-a transformat din sat de pescari în una din cele mai bogate metropole din lume
Accident feroviar lângă Barcelona. Un mort și 50 răniți, după ce un tren a deraiat
Bradul de Crăciun al Casei Albe, adus cu trăsura de la sute de kilometri depărtare