Masuri de securitate fara precedent la finala Superbowl. Ce sunt de fapt "cutiile" misterioase aparute in San Francisco

Ultimul update: Marti 02 Februarie 2016 07:09
Data publicarii: Sambata 30 Ianuarie 2016 08:01
Categorie: Internaţional

Se apropie cel mai mare eveniment sportiv la Americii, Superbowl, finala campionatului profesionist de fotbal american. Autoritatile din California au mobilizat unul dintre cele mai importante dispozitive de securitate din cate au fost vreodata.
 

Dar avertizeaza ca nu poate fi garantata suta la suta siguranta, cand un milion de oameni sunt asteptati sa participe la marea finala si la alte evenimente legate de Superbowl.

Localnicii au fost intrigati de aparitia unor misterioase "cutii", conectate la surse de curent electric, care au aparut in centrul orasului San Francisco.

Dispozitivele s-au dovedit a fi unitati mobile cu senzori pentru depistarea unui eventual atac biologic. Departamentul pentru securitate interna le-a instalat ca parte a masurilor de securitate pentru Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

Nu exista amenintari concrete - insista autoritatile - dar nimic nu este lasat la voia intamplarii. Echipele de elita ale politiei se antreneaza intens de o luna.

Cea mai mare umilinta pentru Justin Bieber. A fost dat afara de la 3 petreceri de dupa Super Bowl

John Lightfoot, FBI: "Nu vrem sa avem o atitudine intimidanta. Nimeni n-ar vrea sa vada politisti amenintarori care agita arme. Dar trebuie sa fim acolo. Trebuie sa fim aproape de locurile aglomerate sau de orice ar putea reprezenta o amenintare".

FBI-ul stie la ce pericol trebuie sa fie atent, in primul rand.

Jason Dwyer, politia din San Jose: "Cred ca, pentru noi, "calcaiul lui Ahile" ar fi un atac armat sau un terorist din categoria celor pe care ii numim "lupi singuratici".

90 de unitati cu caini, special dresati, sunt pregatite cu ocazia celui mai mare eveniment sportiv din America. De asemenea, 80 de echipe ale genistilor sunt gata de interventie.

Acesta este un vehicul mobil de comanda. Iata si un robot teleghidat, cu senzori si camere video de termoviziune, care pot analiza explozivi dar si amenintari chimice.

In apropierea stadionului din Santa Clara, unde, peste o saptamana, va avea loc Super Bowl, FBI a pregatit un imens centru de coordonare a operatiunilor de securitate. Este impartit pe sectiuni, pentru fiecare gen de amenintare. Si va reuni responsabili din zeci de agentii locale, statale si federale.

Topul celor mai bune reclame de la Super Bowl 2015. 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari. VIDEO

Topul celor mai bune reclame de la Super Bowl 2015. 30 de secunde de publicitate au costat peste 5 milioane de dolari. VIDEO

Chirurgi

Chirurgii indieni au extirpat "cea mai grea tumoră cerebrală"

Mobilizare a londonezilor, pentru salvarea de la înec a unei femei

Preot, condamnat la închisoare pentru o sută de acte de pedofilie. Și-a ascuns fața la tribunal

Țara care le oferă oamenilor 300.000 de televizoare, ca să asculte discursurile președintelui

China a dezvoltat un avion hipersonic care va parcurge distanţa Beijing-New York în două ore

Acțiune în forță a poliției la Bruxelles. Trupele speciale, în alertă

operatie

Un bărbat din India trăiește cu două inimi care bat diferit. Medicii au utilizat o tehnică rară de transplant

Un uriaș scandal de corupție cutremură lumea politică

Scene incredibile în Egipt. Un polițist a reușit să prindă un copil căzut de la etajul 3 al unei clădiri

Detaliu jenant, surprins de fotografi la Casa Albă. Trump și-a notat pe hârtie să nu uite

A cincea zi de bombardamente în Siria. 296 de civili au murit. Merkel: ”E un masacru”

Coreea de Nord va trimite o delegaţie de nivel înalt la ceremonia de închidere a JO de Iarnă