Mașinile oficiale ale liderilor lumii. Ce autoturism are Kim Jong-un. FOTO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 21 August 2018 16:51
Categorie: Stiri externe
Kim Jong Un

Mașina reprezintă un simbol pentru majoritatea liderilor, iar aceștia au grijă să aleagă cu atenție autoturismul lor oficial.

 

Pe lângă faptul că trebuie să fie impunătoare, mașinile trebuie să-i și protejeze pe lideri de orice pericol care s-ar putea ivi.

De exemplu, limuzina Cadillac a lui Donald Trump, poreclită Bestia, are geamuri groase de 13 centimetri și poate rezista chiar și unui atac cu lansatorul de rachete. Prețul la care este evaluată: 1.5 milioane de dolari.

Liderul chinez Xi Jinping se deplasează într-un autoturism care costă jumătate din limuzina lui Trump: Hongqi L5. Cântărește trei tone, are 7 metri lungime, iar mânerele sunt făcute din jad.

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei are un Rolls-Royce Phantom IV, evaluat la 750.000 de dolari.

Pe locul patru în clasamentul întocmit de Forbes se află Regina Elisabeta a II-a, cu un Bentley Arnage de 300.000 de dolari.

Locurile 5 și 6 sunt ocupate de Angela Merkel și Vladimir Putin, care conduc un Mercedes Benz S600, respectiv un Aurus Senat - evaluate în jurul a 170.000 de dolari.

Kim Jong-un, liderul de la Phenian, are și el un Mercedes Benz, model 600 Landaulet. Prețul mașinii este de 41.000 de dolari.

Pe ultimul loc în clasament se află Papa Francisc, care se deplasează într-un Renault 4, evaluat la numai 3.500 de dolari.

 

Sursa: Forbes

VIDEO PROTVPLUS.RO