Mary Trump: ”Unchiul meu este instabil psihic. Trebuie să fie înlăturat imediat”

Ultima actualizare: 10-01-2021 14:10
Donald Trump, steag
Agerpres

Mary Trump, nepoata președintelui Donald Trump, a vorbit în termeni duri despre celebra sa rudă într-un interviu interviu acordat publicației The Guardian.

Știe că este într-o formă disperată, așa că va arde totul, va semăna mai mult haos și diviziune… [iar] dacă va cădea, ne va lua pe toți cu el”, spunea ea cu doar 2 săptămâni înainte de alegeri.

Acum, violențele din Capitoliu au șocat-o.

Ceea ce m-a frapat mai întâi a fost cât de degradant a fost. Acea cantitate de profanare. Nivelul atât de jos la care s-a ajuns. Iar acest nivel este dat de Donald, dar care a fost aplicat în sălile Congresului.” - a spus ea despre cei care au vandalizat birouri, purtând steaguri confederate și tricouri cu lagărul Auschwitz. Și totuși, mai spune ea, mesajul lui Trump către ei a fost cât de mult erau iubiți.

Mary Trump este de părere că cel de-al 25-lea amendament ar trebui invocat, însă nu că crede că o va face Mike Pence („pentru că el este cel mai mare laș de pe planetă”). Cât despre membrii cabinetului care au demisionat, ei nu fac acest lucru pentru că „le-a păsat de ceea ce s-a întâmplat miercuri”, crede ea, ci pentru că încearcă să evite consecințele politice.

Ce moștenire va lăsa asta republicanilor? ”Dacă nu votează pentru a-l condamna, vor rămâne pe cap cu acest dezastru pentru totdeauna. Îi va arde”, crede nepoata președintelui Trump.

Administrația Biden trebuie, de asemenea, să acționeze rapid după inaugurare, spune ea, sau „va fi afectată”, și nu doar de evenimentele de săptămâna trecută. Ar trebui să înceapă investigații rapide cu privire la încălcările drepturilor omului la frontiera mexicană, de exemplu, și să investigheze dacă revoltele de săptămâna trecută au fost coordonate și planificate.

Fiecare persoană care a asaltat - sau ar trebui să spun, s-a plimbat aiurea de colo colo, cu impunitate, aroganță și dispreț - în Capitoliu, trebuie să fie arestată, pusă sub acuzare, condamnată și să primească sentințe grave”, adaugă ea. „Au profanat fundamentele democrației noastre.”

Instabilitatea psihică a unchiului ei rămâne acum cea mai presantă problemă.

„Să nu uitați: acesta este omul care a încercat să invalideze buletinele de vot prin poștă în mijlocul unei pandemii. Acesta este omul care a forțat demisia ofițerilor de nivel înalt din Pentagon, înlocuindu-i cu niște lingăi. Acesta este motivul pentru care, timp de șase ore, miercuri, Pentagonul a blocat Garda Națională să nu se confrunte cu gloata insurecționistă. Sistemul nostru a eșuat lamentabil, deoarece acestui om i s-a permis să demonteze fiecare instituție pe care se bazează această țară.” - mai afirmă Mary.

Având în vedere toate acestea, nu ar trebui să-l subestimăm pe Donald Trump.

„În mai puțin de două săptămâni, el nu va avea Biroul Oval care să-l protejeze de procese, falimente și acuzări penale. Nu știu ce va face, dar trebuie să înțelegem că este capabil să facă orice. Iar timpul trece.” - a mai spus Mary Trump, nepoata președintelui Donald Trump.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO