Marile destinații turistice din Europa se pregătesc pentru sezonul estival. Ce se va întâmpla cu turiştii nevaccinaţi

Dată publicare: 09-04-2021 20:01
Dată actualizare: 09-04-2021 20:26


Cu gândul la vacanță și la soare, țările care trăiesc din turism își fac curaj să-și deschidă porțile. Italia a anunțat că va primi turiști de la începutul lunii iunie, dar le cere un certificat sau un paşaport de vaccinare anticovid.

 

Croația solicită teste efectuate la frontieră. Grecia ține cont în egală măsură de vaccin și de teste, iar Israelul a anunțat deja că nu va fi primi oaspeți nevaccinați.

Noutatea absolută vine din Italia. Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia și turismul de la începutul lunii iunie. Turiștii trebuie să prezinte însă un certificat de vaccinare anticovid.

Mario Draghi, prim-ministru italian: ”Trebuie să facem așa cum au făcut alte țări, adică trebuie să anunțăm că suntem gata să primim toți turiștii care au un certificat de vaccinare. Turiștii americani îl vor avea, dar și turiștii din restul Uniunii Europene”.

Italia vrea să urmeze astfel exemplul Spaniei și Greciei, alte două țări care trăiesc din turism. În acest sens, insula Capri ar putea fi declarată "liberă de Covid" pentru a-i încuraja pe vizitatori să revină pe litoralul italian.

Grecia este cu un pas înainte. 25.000 de persoane s-au înscris deja pentru o vacanță de probă, acum în aprilie, pe insula Rodos. Asta în condițiile în care nu sunt locuri decât pentru 189 de pasageri într-un resort de 5 stele.

Litoralul grecesc atrage anual peste 100.000 de români. Unii au deja afaceri acolo. Cum este și Iuliana Tudor care intermediază anual vacanțe pentru mii de turiști.

"Vaccinați-vă și veniți! Veți avea parte de un sejur în siguranță. Grecia e la doi pași, doar 800 de km".

 

Ministru: ”Grecia e pregătită”

 

Mesaj transmis de altfel și de ministrul Turismului din Grecia venit în vizită la București. Vaccinul anticovid sau testele rapide vor fi singurele cerințe după startul sezonului pe 14 mai.

Charis Theocharis, ministrul Turismului din Grecia: ”Grecia e pregătită, avem un sistem care vă va ține în siguranță, dar cel mai important nu va trebui să vă faceți griji pentru asta tot timpul”.

Și Croația se pregătește de vară. Pentru început, autoritățile au decis că turiștii străini trebuie să prezinte un test anticovid efectuat la punctele de control de la intrarea în țară.

În schimb, Israelul pune ferm condiția intrării în țară doar pe baza certificatului de vaccinare.

Alina Tomer care deține o agenție în Țara Sfântă atrage atenția că niciun hotel nu va primi vizitatori dacă nu sunt vaccinați.
Chiar și așa, în prezent, în Israel nu pot intra decât rudele de gradul întâi ale cetățenilor și rezidenților.

Se anunță așadar un sezon estival complicat. Vom avea aceleași reguli de distanțare. Vom purta măști și ne vom lua măsuri de igienă. Dovada vaccinării va face diferență în tot mai multe țări.

Dar asta nu înseamnă că turiștii nevaccinați nu vor putea călători. Testele anticovid rămân valabile și pot deschide tot atâtea uși.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO