Un grup de olandezi va pleca într-o vacanță-test în Grecia. Autoritățile vor să afle cât de mare este riscul de infectare

Dată publicare: 29-03-2021 08:05
Dată actualizare: 29-03-2021 10:21


Peste două săptămâni, un grup de olandezi va pleca într-o vacanță-test în Grecia.

Este un experiment pus la cale de o companie pentru a vedea cât de mare este riscul de infectare cu SARS-CoV-2 și dacă astfel de excursii pot fi organizate în condiții de siguranță.

25.000 de oameni s-au înscris pe listă, însă există loc doar pentru aproape 200, iar norocoşii nu vor plăti pentru acest răsfăţ.

Mai multe femei sunt pe lista de așteptare pentru râvnita vacanță pe insula Rhodos. Sejurul-pilot începe pe 12 aprilie, dar au deja bagajul pregătit.

Femeie: „Am luat cu noi chiar și un remi. Când o să decoleze avionul, cred că ar putea să facă această manevră doar cu energia pozitivă a celor aflați la bord."

Nu sunt singurele persoane care visează la o asemenea experiență. 25.000 de oameni speră să stea o săptămană într-un complex turistic de cinci stele, dar sunt numai 189 de locuri în avion.

Matijs ten Brink, organizator: „Ceea ce e un lucru bun, pentru că avionul nu va fi supraaglomerat, dar, pe de altă parte, mă simt vinovat, pentru că a trebuit să refuz atât de mulți oameni pentru această excursie."

Toți participanții vor fi testați pentru infecția cu SARS-CoV-2 înainte de îmbarcare, iar în resort nu vor fi și alți turiști. Dacă vreunul dintre ei se imbolnăveste în timpul vacanței, va fi nevoit să stea în carantină într-un hotel COVID din Grecia. Costurile vor fi acoperite de compania olandeză care a organizat totul. Oamenii nu vor putea merge la plajă sau prin oraș, însă au la dispoziție piscinele și restaurantele complexului.

Femeie: „Nu e așa distractiv să stai acasă. În Grecia e cald, vom simți briza mării și vom fi înconjurați de mulți oameni cu care vom petrece această vacanță. Vom savura și mâncarea grecească.”

Norocoșii care vor pleca în vacanță fără să scoată bani din buzunar vor fi anunțați pe 31 martie.


VIDEO PROTVPLUS.RO