Pașapoartele de vaccinare, contestate de peste 70 de parlamentari britanici, tocmai când Guvernul vrea să le impună

Dată publicare: 02-04-2021 11:58
Dată actualizare: 02-04-2021 12:07


Pașapoartele de vaccinare, contestate de peste 70 de parlamentari britanici, tocmai când Guvernul vrea să le impună

Pașapoartele de vaccinare sunt contestate de mai bine de 70 de parlamentari britanici, care au semnat o declarație împotriva folosirii acestora în Regat.

 

În guvernul britanic se discută la acest moment ca dovada vaccinării anti-COVID să fie necesară la accesul oamenilor în locuri aglomerate, precum baruri şi arene sportive, pentru a contribui la redeschiderea economiei în contextul ridicării graduale a restricţiilor impuse în contextul COVID-19, transmit Reuters și Agerpres.

Premierul Boris Johnson a spus deja că, probabil, un certificat va fi necesar pentru călătoriile internaţionale.

Johnson a spus vineri că o combinaţie de factori de imunitate - dacă persoana respectivă a avut COVID-19, a fost vaccinată sau a fost testată negativ - ar spori încrederea mediului de afaceri.

Totuşi, perspectiva emiterii unor „paşapoarte de vaccinare” a dus la sporirea îngrijorării în rândul opoziţiei, dar şi în interiorul Partidului Conservator.

„Ne opunem folosirii discriminatorii şi discordante a certificatului COVID în scopul negării accesului indivizilor la serviciile generale, afaceri sau locuri de muncă'', indică o declaraţie semnată de peste 70 de parlamentari britanici din întregul spectru politic.

Potrivit „foii de parcurs” concepute de guvern, în cursul acestei luni barurile vor putea servi clienţii în spaţii deschise, alte restricţii urmând a fi ridicate la jumătatea lunii mai, înainte ca toate măsurile să fie ridicate la finalul lui iunie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO