Marea Britanie a ridicat alerta teroristă de la „substanțială” la „severă”, după atacul din Viena

Ultima actualizare: 03-11-2020 19:06
Marea Britanie
Shutterstock

Marea Britanie a ridicat alerta teroristă de la „substanțială” la „severă”, după atacul terorist din capitala Austriei de luni seară.

Cele cinci niveluri de alertă din Marea Britanie:

- Scăzut  (un atac este foarte puțin probabil)
- Moderat (un atac este posibil dar improbabil)
- Substanțial (un atac este probabil)
- Sever  (un atac este foarte probabi)
- Critic  (un atac este foarte probabil în viitorul apropiat)

Surse ale Ministerului de Interne au precizat că publicul ar trebui să fie „în alertă, dar nu să se creeze panică” după această modificare.

Orașele britanice ar putea fi vizate de teroriști în această săptămână, deoarece potențialii atacatori se grăbesc să lanseze atacuri înainte ca țara să revină la „lockdown”, a avertizat un expert în securitate.

Acesta a mai adăugat că teroriștii nu pot acționa atunci când străzile sunt pustii, iar ca urmare a relaxării a unor restricții din diverse state, probabilitatea acestor atacuri crește.

Atacul terorist din Viena
 

Orașul Viena a fost zeci de ore paralizat, după „atacul terorist islamist" comis luni seară în centru, unde terasele erau pline de oameni, chiar înainte să intre în vigoare a doua carantină pentru combaterea pandemiei.

Un individ a deschis focul în inima Vienei și a ucis cel puţin patru oameni, doi bărbaţi şi două femei şi a rănit alte 15 persoane. Șapte răniți sunt în stare foarte gravă. Mobilizate extraordinar de prompt la fața locului, forţele de securitate l-au împuşcat mortal pe terorist. Inițial, s-a crezut că au fost mai mulți atacatori. Ulterior, ministrul austriac de Interne a anunțat că nu s-au găsit dovezi în acest sens.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO