Lupte de strada in Leipzig: 69 de politisti au fost raniti in urma unor ciocniri intre antifascisti si neonazisti. FOTO

Ultima actualizare: 16-12-2015 07:13
Leipzig

Un numar de 69 de politisti au fost raniti si 50 de vehicule ale politiei au fost avariate in urma unor ciocniri in strada intre manifestanti de stanga si de dreapta, care au avut loc in acest week-end in orasul Leipzig, relateaza Agerpres, citand DPA.

Mai multi simpatizanti ai stangii, cu fetele acoperite, au atacat sambata fortele de politie cu pietre, sticle si petarde. 23 dintre acesti protestatari au fost arestati preventiv. Parchetul din Leipzig a precizat duminica pentru DPA ca au fost deschise mai multe dosare pentru tulburarea ordinii publice.

Politia germana a folosit sambata tunuri cu apa pentru a dispersa sute manifestanti de stanga care aruncau cu pietre pentru a impiedica desfasurarea unui mars al unor activisti neonazisti la Leipzig, relateaza Reuters.

In jur de 1.000 de protestatari antifascisti au dat foc unor pubele de gunoi si baricade de lemn pentru a impiedica in jur de 200 de sustinatori ai unor mici grupuri neonaziste sa participe la un mars in oras, scrie ziarul Saechsiche Zeitung.

Politia a informat ca mai multe persoane au fost ranite in timpul violentelor si ca situatia ramane tensionata, insa nu a precizat daca cei raniti sunt civili sau politisti.

Agentii de politie care incercau sa-i mentina separati pe demonstranti au fost atacati de manifestantii de stanga, mai numerosi.

Leipzig si Dresda, un alt oras est-german, s-au confruntat cu mai multe demonstratii ale unor grupuri anti-imigratie care protesteaza impotriva politicii portilor deschise a Angelei Merkel. Astfel de proteste sunt intampinate frecvent cu contrademonstratii. Politia nu a precizat totusi daca marsul neonazist era indreptat asupra politicii guvernamentale privind azilul, precizeaza Reuters.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO