Barack Obama a vizitat Ground Zero

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a inclinat solemn, joi, la New York, la locul atentatelor de la 11 septembrie 2001, si a depus o jerba in memoria victimelor.

IMAGINI SOCANTE de la asasinarea lui Osama bin Laden

Dupa ce a vizitat o cazarma a pompierilor si a salutat politistii, Obama a mers la Ground Zero, locul in care se aflau turnurile gemene distruse in urma cu aproape zece ani.

El a tinut un moment de reculegere in fata unei simple coroane de flori in culorile drapelului american, depusa pe un suport din lemn.

"Ceea ce s-a intamplat duminica, datorita curajului militarilor nostri si muncii extraordinare a serviciilor noastre de informatii, a transmis un mesaj in lumea intreaga, dar si la noi: atunci cand spunem ca nu vom uita niciodata suntem seriosi", a declarat anterior presedintele american, referitor la interventia care a permis eliminarea lui Osama bin Laden, in noaptea de duminica spre luni, in Pakistan.

Citește și
Obama
Ingrijorat de consecinte, Obama nu va face publice pozele cu bin Laden mort
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Presedintele s-a intalnit si cu familiile victimelor atentatelor de la 11 septembrie. 3.000 de oameni au murit atunci.

A fost alerta maxima la New York. Este prima data cand Barack Obama a vizitat locul in care s-au aflat turnurile gemene.

Autoritatile declara ca nu exista o amenintare terorista imediata, dar admit ca discipolii lui bin Laden vor incerca, intr-un fel sau altul, sa-i razbune moartea.

Insa, in ciuda anunturilor de pana acum, Casa Alba nu va publica imaginile cu Osama bin Laden mort, pentru ca ar fi un risc prea mare pentru securitatea Statelor Unite.

Ingrijorat de consecinte, Obama nu va face publice pozele cu bin Laden mort

"Pentru noi este esential ca aceste fotografii extrem de detaliate ale unui om impuscat in cap sa nu circule la nesfarsit, sa nu devina un pretext pentru incitarea la violenta sau instrumente de propaganda", a declarat presedintele american Barack Obama, presedintele SUA.

ABC: bin Laden are o rana adanca langa ochiul stang. I se vede creierul

Adevarul este, sustine presedintele Obama, intarit de colaboratorii sai, ca "s-a terminat cu Osama bin Laden pe acest pamant".

"Suntem absolut siguri ca este Osama, pe baza testelor ADN, asa ca nu mai este nicio indoiala ca l-am eliminat pe Osama bin Laden", a spus Barack Obama.

Zilnic apar noi detalii despre ultimele momente din viata liderului Al-Qaida, care a murit impuscat in cap si in piept.

"Erau arme chiar langa usa si am inteles ca el se afla foarte aproape si era pe punctul sa le foloseasca", a spus Dianne Feinstein, seful comisiei pentru servicii secrete.

Cand trupele SEAL au ajuns in interiorul fortaretei unde se ascundea bin Laden, l-au gasit alturi de membri ai familiei, inclusv de cea mai tanara dintre sotii, Amal al Sadah, in varsta de 29 de ani. Osama a luat-o de nevasta pe cand cand avea 17 ani, dupa ce a "cumparat-o" de la familia sa din Yemen cu 5.000 de dolari.

"Sotia lui bin Laden s-a repezit spre soldati si a fost ranita in picior", a spus Jay Carney, purtator de cuvant al Casei Albe.

Sotia preferata a lui Osama, subiect de disputa intre SUA si Pakistan

Se presupune ca un pasaport gasit in interiorul complexului ar fi fost al ei. Nu exista confirmari din surse americane, mai ales ca femeia se afla in custodia pakistanezilor care nu le permit agentilor americani s-o interogheze.

O alta femeie a fost ucisa in aceeasi cladire si este posibil sa fi fost mama unuia dintre fii lui Laden, si el omorat in timpul raidului.

Pozele cu urmariea incordata, de la Casa Alba, a operatiunii "Geronimo" au fost intoarse pe toate partile de internauti, care s-au grabit sa ne mai descreteasca fruntile. Asa ca presedintele si suita lui au fost infatisati purtand palaria aleasa de Printesa Beatrice pentru nunta regala. In alta varianta, Obama este concentrat asupra unui joc video.

"Geronimo a fost omorat!" Mesajul codat primit de Obama de la luptatori

"Jurnalistii au intrebat, insa Casa Alba nu a dezvaluit la ce se uita toata lumea in momentul in care a fost facuta fotografia", a spus Jeanne Moos, corespondent CNN.

Asa ca oamenii au incercat sa ghiceasca. De la reluari ale serialului din "Totul despre sex" pana la filme in care presedinti fictivi trebuie sa salveze lumea.

Comandourile - din randurile carora ar fi facut parte si un caine antrenat sa descopere explozivi - s-au intors pe pamant american. Toti luptatorii SEAL care i-au dat lovitura de grataie lui bin Laden a fost decorati in mare secret.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Obama l-ar fi putut ucide pe Osama cu privirea. Ce spune mimica sa
Obama l-ar fi putut ucide pe Osama cu privirea. Ce spune mimica sa

Daca o privire ar putea ucide, atunci Osama ar fi murit numai privindu-l pe Barack Obama. La aceasta concluzie au ajuns americanii dupa ce au vazut fotografiile realizate la Casa Alba, in timpul operatiunii "Geronimo".

Ingrijorat de consecinte, Obama nu va face publice pozele cu bin Laden mort
Ingrijorat de consecinte, Obama nu va face publice pozele cu bin Laden mort

Intr-un interviu cu Steve Kroft pentru emisiunea "60 minutes",  presedintele american Barack Obama a declarat ca nu va face publice pozele cu Osama bin Laden mort, pentru a dovedi decesul acestuia.

Inca un fals. Pe internet a aparut o alta poza cu bin Laden
Inca un fals. Pe internet a aparut o alta poza cu bin Laden "mort"

Setea de macabru a oamenilor tinde sa atinga limitele paroxismului astazi. In timp ce administratia Obama inca dezbate in spatele usilor inchise daca sa faca sau nu publice pozele cu trupul neinsufletit al lui Osama, pe internet circula un nou fals.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.