Liderii lumii, "nauciti" de posibila candidatura a lui Trump la presedintia SUA. Obama: "El vrea postari pe Twitter"

Ultima actualizare: 29-05-2016 00:45

Liderii lumii sunt "nauciti" de posibila nominalizare a lui Donald Trump drept candidat al republicanilor la alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Este impresia lui Barack Obama, dupa ce a stat de vorba, in Japonia, cu ceilalti sefi de stat sau de guvern ai celor mai industrializate tari ale lumii.

Tari din intreaga lume vor urmari "cu foarte mare atentie" alegerile din noiembrie din SUA, a declarat Obama presei in statiunea japoneza Ise-Shim, adaugand ca SUA "se afla in centrul ordinii internationale".

"Sunt nauciti de Trump, dintr-un motiv temeinic, deoarece multe dintre propunerile pe care el le-a facut arata fie ignoranta in privinta afacerilor globale, fie o atitudine nesabuita sau un interes de a obtine postari pe Twitter si titluri de presa", si mai putin incercarea de a mentine SUA in siguranta si lumea 'in echilibru', a adaugat el. Magnatul american a criticat prezenta militara extinsa a Washingtonului in zone precum Japonia, Coreea de Sud si Orientul Mijlociu si a sugerat de asemenea ca SUA si-ar putea reduce rolul in cadrul NATO.

Cu totii s-au intalnit pe insula nipona Shima pentru summitul anual.

Cresterea economica si posibila iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana sunt principalele subiecte de discutie. Totodata, Organizatia "Salvati copiii" i-a indemnat pe liderii G7 sa se transforme in... "super eroi", alocand bani pentru toti copiii saraci ori bolnavi de pe glob.

Intre dejunuri de lucru si poze de grup, liderii G7 au plantat pomisori la cel mai venerat altar shintoist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO