Lideri europeni, la bere și cartofi prăjiți după summit. Reacția lui Merkel


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 12:27
Categorie: Stiri externe

Frustraţi şi obosiţi de atâtea discuţii sterile, câţiva lideri europeni au ieşit miercuri seară târziu la o bere şi o porţie de cartofi prăjiţi în Grand Place din Bruxelles, la capătul primei zile a unui nou summit monopolizat de Brexit.

Întrebata de curioşi cum a mers prima discuţie cu Theresa May, Angela Merkel ar fi replicat: "E o seară minuntă, vă rog să n-o stricăm vorbind de asta!"

Înainte de aceasta escapadă, premierul britanic a făcut noi propuneri de deblocare a impasului, însă liderilor europeni li s-a părut "un discurs plin de bunăvoinţă, dar lipsit de substanţă". Aşa stând lucrurile, pare tot mai probabilă prelungirea perioadei de tranziţie de după Brexit.

Uniunea Europeană doreşte să se evite o frontieră dură între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană. Asta ar crea însă o divizare între Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit, lucru inacceptabil pentru Londra, care consideră că astfel s-ar compromite integritatea teritorială a ţării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO