Laptopuri mai ieftine ca ciocolata. Afla cum va arata lumea peste 40 de ani
Intr-un secol aflat in plina dezvoltare tehnologica, v-ati intrebat vreodata cum va arata lumea peste 40 de ani? Scriitorul german Ulrich Eberl a raspuns la aceasta intrebare in cartea sa, "Viitor 2050".
In lucrarea "Viitor 2050" Ulrich Eberl descrie ceea ce se pregateste inca de pe acum in laboratoarele de cercetare pentru viitor.
"Viitorul nu este intamplator, el se creeaza", este de parere Eberl, citat de Deutsche Welle.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Eberl considera ca energia regenerabila va face ca retelele clasice sa devina mai inteligente.
Potrivit acestuia, viitorul va reprezenta asa-numitul "dialog intre casa si masina".
"La anumite ore din zi, poate fi mai avantajos sa folosesti energie ieftina de la bateriile automobilului electric, decat sa iei energie de la o retea clasica. Iar pentru ca acest lucru sa se intample trebuie ca masina sa stie daca proprietarul ei si-a planificat o calatorie si de cata electricitate are nevoie. Operatiunea poate fi facuta cu ajutorul consultarii calendarului electronic al proprietarului, operatiune pe care masina va fi capabila sa o faca singura", scrie Eberl.
"Daca vrem o retea inteligenta de energie, atunci vom avea nevoie atat de tehnicianul din domeniu, cat si de programatorul de sofware, precum si de cel din domeniul comunicatiilor. Fiecare dintre cei trei va trebui sa inteleaga ce presupune munca din celelalte doua zone", a notat autorul in cartea "Viitor 2050".
Tehnologia va deveni tot mai importanta in viata cotidiana. Eberl spune ca vom avea scanere in vestiare, cipuri in lenjeria intima si vom utiliza manusi care contin informatii, in cazul vizitarii unui muzeu virtual. Acest lucru va fi ceva normal, daca luam ca exemplu dezvoltarea microcipurilor din ultimii 20 de ani.
Peste doua decenii, laptopul actual va costa mai putin decat o ciocolata.
Acum, traim in era tehnologiei informationale. In centrul urmatoarei etape, care poate a inceput deja, va fi sanatatea. Atat a oamenilor, cat si a mediului inconjurator.
In viziunea lui Ulrich Eberl umanitatea va deveni din ce in ce mai batrana. In 2050, in Germania, de exemplu, fiecare al treilea om va avea peste 65 de ani, iar fiecare al saptelea peste 80. De aceea este nevoie de noi oportunitati pentru pastrarea sanatatii umane pentru cat mai mult timp.
Peste 40 de ani, planeta noastra va fi locuita de aproximativ 9 miliarde de oameni. Astfel va fi nevoie de o schimbare radicala a stilului de viata. Va trebui sa ne gandim la obiecte de unica folosinta, reciclabile. Ebert da si un exemplu: "oamenii nu vor mai cumpara televizoare, ci pur si simplu le vor inchiria pentru o anumita perioada, dupa care producatorul va trebui sa isi ia aparatul inapoi".
Concluzia lui Ebert este urmatoarea:"Viitorul depinde doar de noi. Odata creat, trebuie sa raspundem la doua intrebari vitale: ce dorim sa realizam si la ce idei ar trebui sa renuntam".
Citeste si:
Fukushima, orasul fantoma. Cainii si vacile nu sunt afectati de radiatii
FBI confirma existenta extraterestrilor: Au haine metalice si masoara 91 cm