Fukushima, orasul fantoma. Cainii si vacile nu sunt afectati de radiatii

Fukushima

VIDEO. Cei 20 de kilometri din jurul centralei Fukushima Daiichi au devenit un loc misterios, din momentul in care guvernul a interzis accesul populatiei in aceasta zona, dupa dezastrul nuclear de la 11 martie.

Wall Street Journal: Abia joi, politia japoneza si trupele ministerului de interne, dar si militarii americani voluntari, au inceput cautarile oamenilor care au pierit in catastrofa din 11 martie. Alaturi de trupele care au plecat in aceasta actiune s-a aflat si jurnalistul Tetsuo Jimbo, care a filmat aceasta incursiune.

Potrivit acestuia, peisajul este unul sumbru, care te marcheaza, pentru ca locuintele, drumurile si podurile au fost lasate in acelasi fel de cand a fost tsunamiul, pentru ca nimeni nu a cautat in zona. In acel perimetru doar cainii si cateva vaci abandonate de stapani, care au suprevietuit miraculor dezastrelor naturale, mai anima peisajul.

Tetsuo Jimbo este fondator al televiziunii online Video News Network si, impreuna cu un coleg, s-a aventurat, duminica, in zona pustiita a orasului Fukushima. Inainte de a a pleca, el a consultat un expert in domeniul radiatiilor, care i-a spus sa nu stea in acea zona mai mult de doua ore. Jurnalistul japonez in varsta de 49 de ani a petrecut in zona nucleara doua ore si jumatate. O masca simpla - de genul celor purtate impotriva gripei porcine - a fost singura sa protectie.

El a recunoscut ca, alaturi de colegul sau, s-a cam speriat cand a vazut ca mai multe camioane au fost acoperite cu "ceva ce arata ca un costum anti-radiatii", iar soferii acestora au fost dotati inclusiv cu masti de gaze.

Citește și
Tao Terrence
El este cel mai destept om din lume. Are un IQ de 230
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

 Aparatul pentru masurarea radiatiilor, de tip Geiger, a fost montat chiar la bordul autoturismului cu care cei doi jurnalisti s-au plimbat in orasul pustiit. Pe tot parcursul inregistrarii video de 12 minute, care a fost postata pe internet, acest aparat semnalizeaza acustic prezenta ridicata a radiatiilor.

"A fost foarte ciudat" a spus Jimbo, citat de Wall Street Journal. Jurnalistul s-a aratat foarte surprins de aria desertica foarte mare pe care a gasit-o acolo. De asemenea, uneori, singurele semne de viata erau doar niste caini maidanezi, iar cei mai multi pareau sa fie intr-o conditie de sanatate buna.

 

 Los Angeles Times: Hosni Mubarak, convocat in cadrul anchetei privind violentele impotriva manifestantilor  Mubarak si fiii acestuia, Alaa si Gamal, sunt convocati "pentru a fi interogati in legatura cu acuzatiile la adresa lor privind atacurile impotriva manifestantilor pasnici care au provocat morti si raniti", a declarat procurorul general Abdel Meguid Mahmoud, intr-un comunicat. Manifestatiile, care au avut loc intre 25 ianuarie si 11 februarie, data demisiei lui Mubarak, s-au soldat cu 800 de morti si mii de raniti, potrivit autoritatilor. Fostul sef de stat si fiii acestuia vor trebuie sa explice si acuzatiile referitoare la "utilizarea banului public", continua comunicatul justitiei. Data audierii nu a fost insa precizata.

Bloomberg: NATO a distrus 25 de tancuri libiene in apropiere de Ajdabiya si Misrata Avioanele NATO au distrus 11 tancuri ale trupelor lui Muammar Kadhafi pe o sosea care duce spre orasul Ajdabiya, in estul Libiei, si 14 in apropiere de Misrata, in vest, a anuntat un oficial din cadrul Aliantei Nord-Atlantice, citat de AFP. "NATO au distrus 11 tancuri pe drumul care duce la Ajdabiya si bombardamentele vor continua toata ziua si toata noaptea", a declarat acest oficial, sub acoperirea anonimatului. "In mod clar, situatia din Ajdabiya este disperata si fortele lui Kadahfi ataca orasul cu armament greu", a adaugat el. Alte 14 tancuri libiene au fost distruse in apropiere de Misrata, asediata de fortele loiale colonelului Kadhafi de peste o luna, a declarat el.

BBC News: Franta nu intentioneaza sa isi inchida frontiera cu Italia Franta nu are intentia sa isi inchida frontiera cu Italia, a declarat ministrul francez al Afacerilor Europene, Laurent Wauquiez. "A fost creat la frontiera un dispozitiv politienesc de supraveghere consolidata. Dar controalele pentru verificarea identitatii nu vor fi nici permanente, nici sistematice", a continuat ministrul. Italia si-a anuntat, joi, intentia de a elibera pentru toti imigrantii tunisieni, sositi de la inceputul anului, permise de sejur temporare de sase luni, care, in opinia Romei, ar urma sa le permita sa circule liber in spatiul Schengen, lucru pe care Parisul si Berlinul il contesta. Roma acuza Uniunea Europeana (UE) si mai ales Franta de lipsa de solidaritate cu Italia, aflata in prima linie a valului de imigranti venind din Tunisia sau Libia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Un asteroid cu orbita in forma de potcoava se apropie de Pamant
Un asteroid cu orbita in forma de potcoava se apropie de Pamant

Astronomii de la Observatorul din Irlanda au anuntat descoperirea unui asteroid care imparte aceeasi orbita cu a noastra. Numit 2010 SO16, asteroidul se invarte in jurul Soarelu pe o ruta ciudata, in forma de potcoava.

El este cel mai destept om din lume. Are un IQ de 230
El este cel mai destept om din lume. Are un IQ de 230

Multi ii numesc genii, altii cred despre ei ca sunt niste ciudati care nu se pot adapta la viata normala, pe care noi o ducem. Insa ei sunt oameni care au ajutat dezvoltarea lumii in care traim, inventand lucruri care ne sunt indispensabile.

Cel mai mare bonus primit de un angajat: 15 milioane de dolari. Afla de ce
Cel mai mare bonus primit de un angajat: 15 milioane de dolari. Afla de ce

Nu a fos rasplatit pentru ca s-a facut remarcat in cadrul companiei, si nici nu era un angajat de rand. Ci era chiar director intr-o firma internationala, iar cu acesti bani i-a fost cumparata tacerea chiar si dupa moarte.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.