Kremlin: România, printre primele ţinte ale ruşilor dacă se rupe tratatul INF

Ultima actualizare: 23-12-2018 11:09
exercitiu militar rusesc
Ministerul Apărării din Federaţia Rusă

Ameninţare clară a Kremlinului pentru aliaţii Statelor Unite din Europa pe teritoriul cărora se află sisteme de rachete americane.

Kremlinul va viza în primul rând ţările unde se află platforme americane de la nsare a rachetelor în cazul ruperii tratatului INF. Mesajul a fost transmis de purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, după conferinţa de presă de vineri a lui Vladimir Putin.

La începutul acelei conferinţei, Putin a vorbit despre necesitatea menţinerii unei balanţe de forţe între Rusia şi SUA. El şi-a exprimat îngrijorarea privind instalarea de scuturi anti-rachetă americane, precum cel de la Deveselu.

“Am spus în repetate rânduri - nu considerăm că acestea sunt sisteme defensive. Fac parte din potenţialul nuclear strategic al SUA”, a declarat vineri Putin, lăsând de înţeles că sisteme precum cel de la Deveselu ar putea fi utilizate pentru lansarea de rachete nucleare asupra Rusiei.

Dmitri Peskov a avertizat acum, potrivit Moscow Times, că "o ieşire a SUA din Tratatul INF ar putea duce la desfăşurarea de rachete americane în Europa ca în perioada Războiului Rece. Acest lucru va face Rusia să ţintească bazele de lansare cu arsenalul său de rachete".

Oficialii ruşi au declarat în repetate rânduri că, din punctul lor de vedere, scutul de la Deveselu poate avea rol ofensiv, deci este o ţintă prioritară pentru rachetele ruseşti. Analiştii susţin că elementele acestui scut ar putea deveni chiar ţinte pentru atacuri preventive în cazul escaladării conflictului cu incidentul. 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO