Kim Jong Un și-a exprimat sprijinul deplin pentru „cauza justă” a Rusiei

Ultima actualizare: 13-06-2022 10:14
Vladimir Putin și Kim Jong-un s-au întâlnit la Vladivostok
AFP / Getty

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat sprijinul deplin pentru Rusia în „cauza justă pentru protejarea demnității și a securității”, informează agenția de stat rusă Ria Novosti, citată de Pravda.

Telegrama de felicitare a lui Kim Jong Un către președintele rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei, a informat agenția de presă rusă RIA Novosti cu referire la Agenția Centrală Telegrafică Nord-coreeană (CTAC)

„Sub conducerea dumneavoastră, poporul rus, a depășit cu curaj diferite provocări și dificultăți, face pași mari într-o cauză dreaptă de protejare a demnității, securității și drepturilor la dezvoltare ale țării, pentru care poporul nord-coreean își exprimă pe deplin susținerea", se arată în telegrama de felicitare a lui Kim Jong Un către președintele rus Vladimir Putin cu ocazia Zilei Rusiei

Kim Jong Un și-a exprimat încrederea că relațiile dintre RPDC și Rusia vor continua să „se dezvolte dinamic”.

„Sunt încrezător că pe drumul către protejarea justiției internaționale și asigurarea securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă”, a mai spus liderul nord-coreean.

Până acum, Coreea de Nord nu a sprijinit public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

În 2 martie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție prin care condamna invadarea Ucrainei de către Rusia și cerea Moscovei să retragă imediat toate forțele din Ucraina. 141 de țări au votat pentru rezoluție, 5 au fost împotrivă și 35 s-au abținut. Rusia, Belarus, care este implicată în invazie, Siria, Eritreea și Coreea de Nord au votat împotriva documentului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO