Jurnalist, agresat de un agent al serviciilor secrete americane la un miting de-al lui Trump. Ce a patit reporterul. VIDEO

Ultima actualizare: 04-03-2016 07:06
miting Trump

Fotoreporterul revistei Time Christopher Morris a fost trantit la pamant luni, in mod brutal, de un politist de la Secret Service la un miting al candidatului in alegerile primare republicane Donald Trump, incidentul fiind partial filmat, relateaza AFP.

Potrivit mai multor inregistrari video cu incidentul difuzate pe Twitter si Instagram, la Radford in Virginia, Christopher Morris se afla in apropierea barierelor care delimiteaza spatiul presei in momentul in care mai multi manifestanti care au intrerupt reuniunea publica a lui Donald Trump erau condusi afara, relateaza Agerpres.

Secret Service, care este serviciul de protectie a inaltilor responsabili ai SUA, si in special a presedintelui, a recunoscut intr-un comunicat ca barbatul era unul dintre angajatii sai. "Biroul nostru local lucreaza cu partenerii sai din cadrul fortelor de ordine pentru a determina circumstantele exacte care au condus la incident", a precizat serviciul. In inregistrare se vede agentul care ii cere fotoreporterului sa ramana in zona delimitata.

"Intoarceti-va in zona delimitata", i-a spus politistul jurnalistului, care a raspuns: "Sterge-o". Dupa acest schimb de cuvinte, agentul l-a prins de gat pe fotoreporter si l-a trantit la pamant. Nicio imagine din momentele precedente incidentului nu este disponibila. O alta inregistrare il arata pe fotograf ridicandu-se si incercand sa-l apuce de gat pe agent. Apoi el a fost condus afara de politisti in uniforma.

"Am iesit un metru si jumatate din zona presei si m-a prins si a inceput sa ma stranga de gat si sa ma tranteasca la pamant", a explicat la putin timp dupa incident Christopher Morris unui ziarist CNN.

Donald Trump, la fel ca Hillary Clinton si Bernie Sanders, este protejat de un contingent de politisti de la Secret Service. Ei sunt garzi de corp pentru candidat, dar supervizeaza de asemenea securitatea si accesul in cursul tuturor deplasarilor, cu sprijinul fortelor de politie locale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO